Home Δυτική αθήνα ΧΑΪΔΑΡΙ: ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!
ΧΑΪΔΑΡΙ: ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!

0
0

Την πρώτη τους διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησαν τα αθλητικά σωματεία Χαϊδαρίου την Πέμπτη 1/4/2021 ώστε να υπάρχει συντονισμός για κοινή δράση απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν τον αθλητισμό και στην πόλη αλλά και γενικότερα, αλλά και των προβλημάτων που δημιουργούνται από την πανδημία.

 

 

Στο επόμενο βήμα τους προχώρησαν οι αθλητικοί σύλλογοι πόλης, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΟ Χαϊδαρίου για τις ζημιές, τα προβλήματα συντήρησης και καθαριότητας στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης».

 

Ο ΑΟ Χαϊδαρίου, ο ΓΣ Δάφνη Δάσους Χαϊδαρίου (καλαθοσφαίριση), ο ΑΟ Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, η ΑΕ Χαϊδαρίου (υδατοσφαίριση – κολύμβηση), η ΑΕ Λύκοι Χαϊδαρίου, ο ΑΟ Θρίαμβος Χαϊδαρίου (ποδόσφαιρο & βόλεϊ), η ΑΕ Δάφνη Δάσος Χαϊδαρίου (ποδόσφαιρο), και ο Φιλαθλητικός ΑΣ (πάλη) αποφάσισαν να κινηθούν από κοινού και συντονισμένα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τον αθλητισμό της πόλης και γενικότερα.

Με κοινές δράσεις σχεδιάζουν να κάνουν παρεμβάσεις σε υπουργείο, περιφέρεια και δήμο ζητώντας την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ακόμη ζητούν από τους αρμοδίους να υπάρχει κάλυψη στα rapid tests που απαιτούνται ώστε να επανεκκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις ώστε να τους κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους. Τέλος όλα τα σωματεία δήλωσαν την αντίθεσή τους στην επιβολή τέλους χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:

Α. Ο συντονισμός των σωματείων να πάρει μόνιμη μορφή, οργανωτικά με την μορφή συντονιστικού οργάνου, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί θετική εξέλιξη σύμφωνα με την εκτίμηση όλων των σωματείων.

Β. Παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο. περιφέρεια, δήμος) προκειμένου, να σχεδιαστούν και να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις (αντιμετώπιση προβλημάτων συντήρηση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων, επέκταση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι δυνατόν

Γ. Στα πλαίσια των συνεπειών από την πανδημία, να ζητήσει από το δήμο , το υπουργείο, από τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές η κάλυψη των rapid tests σε τακτική βάση, για τα σωματεία που ξεκινούν πάλι της αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (Δάφνη μπάσκετ, ΑΕΧ πόλο) σε κάποιο από τα νοσοκομεία της περιοχής (Αττικόν, Λοιμωδών, ΨΝΑ κλπ) ή στην μονάδα ΕΟΔΔΥ που φιλοξενείται στο δήμο μας.

Δ. Συζητήθηκε το θέμα τέλους χρήσης γηπέδων που προωθεί η δημοτική αρχή ώστε να επιβληθεί στα σωματεία. Εκτιμήθηκε ότι στα ερασιτεχνικά σωματεία μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά μετατοπίζει το οικονομικό βάρος στους ίδιους τους γονείς, που έτσι κι αλλιώς μέσω των φόρων και των τελών συμβάλλουν και στην συντήρηση των εγκαταστάσεων και θα είναι καταστροφική για πολλά σωματεία οδηγώντας τα είτε σε αλλοίωση του χαρακτήρα τους είτε σε διάλυση. Για αυτούς τους λόγους ομόφωνα απορρίπτουμε τέτοιου είδους χαράτσια που συζητιούνται να επιβληθούν. Πιστεύουμε αντίθετα, ότι ιδιαίτερα από τη νέα αθλητική χρονιά. Ο δήμος πρέπει να στηρίξει όσο μπορεί τα ερασιτεχνικά σωματεία. Πεποίθηση μας είναι ότι όλοι οι αθλητές των σωματείων, κάθε ηλικίας, πρέπει να αθλούνται στις εγκαταστάσεις και αυτό αφορά είτε τα αγωνιστικά ή τα προ-αγωνιστικά τμήματα είτε τα τμήματα «χόμπι» των συλλόγων.

Ε. Συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την προώθηση όλων των δράσεων μας, καθώς και για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων.