Home Δυτική αθήνα Δ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Δ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

0
0

Η κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού προκάλεσε εκ νέου αναβολή στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο.

 

Δεύτερη φορά αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού για τη λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού στο δήμο, μετά τη νέα δυναμική παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, του Συνδικάτου ΟΤΑ και του Συλλόγου Γυναικών.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Βαρλάς και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου θέματος υποστηρίζοντας ότι αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να γίνει στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο με όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση.  Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το σχέδιο για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό  προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου από την τεχνική μέχρι την κοινωνική υπηρεσία. Όπως είπε, πρόκειται για μία αναβαθμισμένη δημοτική επιχείρηση που προωθεί πολιτικές που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, αλλά εξυπηρετεί τις προτεραιότητες επιχειρηματικών ομίλων. Σημείωσε ακόμη ότι η διοίκηση προσπάθησε να περάσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το θέμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού από την Οικονομική Επιτροπή στέλνοντας καθυστερημένα την ημερήσια διάταξη, δείχνοντας ασέβεια στις διαδικασίες που η ίδια επικαλείται.

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ελένη Καμαρινοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέφερε ότι με την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και των μαζικών φορέων της περιοχής, η διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε να αναβάλει για δεύτερη φορά τη συζήτηση του θέματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες νωρίτερα αναφέρει ότι πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε «να μην συγκροτηθεί και λειτουργήσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός στο δήμο, ο οποίος, με βάση το καταστατικό του θα εμπλέκεται σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών του δήμου και θα αποτελεί εργαλείο για την εκχώρηση τομέων στους ιδιώτες». Τελειώνοντας αναφέρει ότι ο αγώνας συνεχίζεται για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δεν θα επιτρέψουν κανένας συνάδελφος να αποσπαστεί στον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ

Από την πλευρά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αναφέρθηκε ότι «Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί αποτελούν βασικά εργαλεία για την υλοποίηση της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των δημάρχων της. Μέσα από τις συγκεκριμένες εταιρείες επιδιώκουν να εκποιήσουν ολόκληρες υπηρεσίες των δήμων στους επιχειρηματικούς ομίλους για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού σχετικά με την πρώτη αναβολή της συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή και την αναφορά από πλευράς διοίκησης περί τραμπούκων εργαζομένων που ματαιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες αναφέρει:
Είναι πραγματικά περίεργο πως κάποιοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία. Κατά αυτούς είναι «δημοκρατία» να αποφασίζει κάτι το δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή να κάνει το αντίθετο (βλ. Αγίας Παρασκευής κ.ά.) .«Δημοκρατικό» είναι η δημοτική αρχή να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τις προθεσμίες αποστολής των θεμάτων στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, χρησιμοποιώντας  δικαιολογίες με τις οποίες γελάνε και οι πέτρες. «Δημοκρατικό» είναι με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης η συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού να μην περνάει από το δημοτικό συμβούλιο αλλά να αρκεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Αλλά δεν είναι δημοκρατική η διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων κόντρα σε μια αναβαπτισμένη δημοτική επιχείρηση που παρακάμπτει τις υπηρεσίες του Δήμου για να εξυπηρετήσει επενδυτικά και άλλα σχέδια! Σοβαρά…;

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι διαχρονικά απέναντι στις δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική και τις μεθοδεύσεις τους. Η στάση της είναι στάση αρχών. Αντίθετα με …ευλύγιστους πολιτικά, εντός και …εκτός διοίκησης, που αλλάζουν …κουστούμι ανάλογα με τον καιρό.