Home Δυτική αθήνα Δ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Δ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

0
0

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσαν την αντίθεσή τους στην συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού που σχεδιάζει η διοίκηση. Με παρέμβασή τους οι εργαζόμενοι προκάλεσαν την αναβολή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που θα αποφάσιζε επ’ αυτού.

 

 

Την αναβολή της συνεδρίασης της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου Αγίων Αναργύρων  – Καματερού προκάλεσε η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων το απόγευμα της Τρίτης 27/7 όπου θα συζητείτο η συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στην συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού, ζητώντας ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μάλιστα λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε εκδώσει και ανακοίνωση στην οποία και κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.
Αναλυτικά ανέφερε: Με fast track διαδικασίες και χωρίς καμία ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων προωθείται από τη δημοτική αρχή η συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «restart»,  υλοποιώντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ν. 4674/2020,  βαδίζοντας στην ρότα των ρυθμίσεων προηγούμενων κυβερνήσεων, του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη.

Κρύβοντας το αμαρτωλό και σάπιο καθεστώς των δημοτικών επιχειρήσεων, φτιάχνουν τώρα μια νέα «σύγχρονη» Ανώνυμη Εταιρεία, ένα ευέλικτο εργαλείο προώθησης της πολιτικής τους που στον πυρήνα της έχει την ανταποδοτικότητα, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την εκχώρηση τομέων στους ιδιώτες. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιούνται «χρηματοδοτικά εργαλεία» και υποδομές, θα συγκεντρώνονται πόροι του  ΕΣΠΑ & του ΠΔΕ, θα διατίθεται η δουλειά και η επιστημονική γνώση εργαζομένων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο προτεινόμενο καταστατικό του οργανισμού σχετικά για το εύρος των δραστηριοτήτων του, που στην πράξη αγγίζουν σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου, ακόμα και ευαίσθητους τομείς όπως αυτός της Υγείας.

Δημιουργείται μια επιχείρηση με αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό, που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, θέλοντας να έχουν έναν ευέλικτο μηχανισμό προώθησης της πολιτικής τους, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε εξοπλισμό και στήριξη των υπηρεσιών των ΟΤΑ, προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις. Παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουμε κάθε χρόνο σε υποδομές, τις μεγάλες ανάγκες για ολοκληρωμένα και σύγχρονα έργα υποδομών, έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, έργα που υπηρετούν τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, παρά την τεράστια υποστελέχωση και την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συνεχίζουν να μην λύνουν αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα, αντιμετωπίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων ως εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας των ιδιωτών και αποθετήριο ευθυνών, αστικών και ποινικών, για τους υπαλλήλους.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να αποσυρθεί το θέμα για τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού, όπως τονίσαμε και στην παρέμβαση μας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Καλούμε τους συναδέλφους στις 5:30 μ.μ. στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (παλιό Δημαρχείο).

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση των υπηρεσιών  των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Για καταστρατήγηση των διαδικασιών και βιασύνη της δημοτικής αρχής να συγκροτήσει Αναπτυξιακό Οργανισμό μέσω της Οικονομικής Επιτροπής κάνει λόγο και η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της.

Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή και υπογράφουν την ανακοίνωση οι κ.κ. Θοδωρής Σκολαρίκος και Γιώργος Βαρλάς κάνουν λόγο για αξιοποίηση  από πλευράς της διοίκησης της τροπολογίας της κυβέρνησης που επιτρέπει να παίρνονται αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή χωρίς να συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια και ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης.

Αναλυτικά αναφέρει: «Η δημοτική αρχή καταστρατηγεί τις προβλεπόμενες προθεσμίες για να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή τη συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη Δευτέρα 26 Απρίλη στις 6.55 μ.μ. ενημερωθήκαμε για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 27 Απρίλη στις 6 μ.μ. και τη σχετική ημερήσια διάταξη, στην οποία περιλαμβάνεται εισήγηση για τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού, εξέλιξη ιδιαιτέρως σοβαρή, αφού εκτός των άλλων, μια σειρά σοβαρά ζητήματα δε θα συζητιούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφεται «…ενώ είχε εγκριθεί και υπογραφεί απ τον Πρόεδρό της κ. Ζαλακουδη και πρωτοκολληθεί την Παρασκευή 23.4.2021, δεν σας εστάλη έγκαιρα, εκ παραδρομής της υπηρεσίας.». Δηλαδή σε απλά ελληνικά μας λέτε ότι η υπηρεσία δεν έστειλε την ημερήσια διάταξη την Παρασκευή, πέρασε και το πρωινό της Δευτέρας και εστάλη …εκ παραδρομής η πρόσκληση τη Δευτέρα το απόγευμα.

Το σκεπτικό που παρατίθεται για την καθυστέρηση είναι ιλαροτραγικό και θέλει να κρύψει τη βιασύνη της δημοτικής αρχής να συγκροτήσει αναπτυξιακό οργανισμό μέσα στη μεγάλη βδομάδα, αξιοποιώντας την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης που επιτρέπει το θέμα να μην έρχεται στα δημοτικά συμβούλια και να αρκεί απόφαση οικονομικής επιτροπής.

Είναι τέτοια δε η βιασύνη που καταστρατηγούνται ευθέως οι προβλεπόμενες προθεσμίες. Η σημερινή συνεδρίαση είναι προδήλως άκυρη και ως εκ τούτου επιβάλλεται η αναβολή της.