Home Δυτική αθήνα Δ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΤΟ ΧΡΕΟΣ 600.000 ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΚΕΑΒ
Δ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΤΟ ΧΡΕΟΣ 600.000 ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΚΕΑΒ

Δ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΤΟ ΧΡΕΟΣ 600.000 ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΚΕΑΒ

0
0

Το χρέος των 600.000 ευρώ της Δημοτικής Επιχείρησης αναγκάζει την δημοτική αρχή της Αγίας Βαρβάρας να προχωρήσει στην εκκαθάριση και το κλείσιμό της.

 

 

Με το ποσό των 600.000 ευρώ είναι χρεωμένη η Δημοτική Επιχείρηση της Αγίας Βαρβάρας και σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου αφορούν οφειλές προς εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες από το 2016 και πλέον η διοίκηση προχωράει στην εκκαθάρισή της.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΔΗΚΕΑΒ έχει μία ιστορική παρουσία, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα και αποτέλεσε ένα σημαντικό εργαλείο για να ασκηθούν δραστηριότητες, τις οποίες αποκλειστικά τότε μπορούσε να ασκήσει μία Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση, όπως αρχικά η ΔΕΑΔΑΒ, καθότι οι δήμοι δεν μπορούσαν να τις ασκήσουν.

Εκείνη η δημιουργική περίοδος απέδωσε:

α) στον Πολιτισμό και την Καλλιτεχνική εκπαίδευση: το Ωδείο με τη Φιλαρμονική, τις ορχήστρες και χορωδίες παιδιών και ενηλίκων, τη Βυζαντινή χορωδία, το στούντιο ηχογραφήσεων, τη Σχολή χορού με τα τμήματα κλασσικού, σύγχρονων και παραδοσιακών χορών, το Εικαστικό Κέντρο με τα εργαστήρια, το τμήμα φωτογραφίας και τους μικρούς Ονειροπλάστες, την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης με το θεατρικό εργαστήρι, τη “Μέλισσα”, το «Σχολείον Παράδοσης και Λαογραφίας».

β) στον τομέα άσκησης Κοινωνικής πολιτικής : με την Κοινωνική Μέριμνα, το Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΗΦΗ, τους παιδικούς σταθμούς της Σβούρας και του Παντελιάδη, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα προγράμματα απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

γ) στον τομέα του αθλητισμού: τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, την καθιέρωση αθλητικών γεγονότων και εκδηλώσεων, την προετοιμασία υποψήφιων σπουδαστών και φοιτητών και άλλα πολλά. Ήταν η ναυαρχίδα μας στην αξιοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης, εξωσχολικών δραστηριοτήτων και πρόσφατα στην ανάπτυξη του “ανοιχτού σχολείου”.

Οι λόγοι που σήμερα επιβάλλουν τη λύση και εκκαθάριση της Επιχείρησης σχετίζονται με πραγματικά γεγονότα, αντικειμενικές συνθήκες και ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Ειδικότερα, με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, 1/9/2019, διαπιστώθηκε ότι:

– η Επιχείρηση ήταν χρεωμένη με το δυσθεώρητο ποσόν των 600.000 ευρώ για  οφειλές προς εργαζόμενους, προμηθευτές και λοιπούς συνεργάτες από το 2016 και χωρίς ισολογισμούς από το 2017.

– η Επιχείρηση, την τελευταία δεκαετία, αποψιλώθηκε από το μόνιμο διοικητικό προσωπικό της και όταν το 2018 διενεργήθηκε έλεγχος από υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το οικονομικό έτος 2017, της υποδείχτηκε, εντός συγκεκριμένων προθεσμιών συμμόρφωσης, η πρόσληψη προσωπικού οικονομικών υπηρεσιών, υποχρέωση που είναι αδύνατον να αναλάβει αφού αγκομαχεί από τα υπέρογκα συσσωρευμένα χρέη.