Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ !!
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ !!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ !!

0
0

Με αφορμή την απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάση Σκαλιστήρα, η Ενωση Γονέων εξέδωσε νέα ανακοίνωση.

 

Η απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάση Σκαλιστήρα, σχετικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πέριξ του σχολικού συγκροτήματος της Αν. Ρωμυλίας, δεν ικανοποίησε την Ένωση Γονέων, που εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην όποια αναφέρει ότι εμμένει στα αιτήματά της για μέτρα ασφαλείας, εκτέλεση των έργων εκτός σχολικού ωραρίου και τοποθέτηση περισσότερων σχολικών φυλάκων

 

Απάντηση που εκτός από τις στρογγυλεύσεις και τις απλοποιήσεις ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα ώστε να μην υπάρχει όχληση στα σχολεία, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των κοντέινερς που βρίσκονται ακριβώς δίπλα να κάνουν ένα υποτυπώδες μάθημα, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο για την ασφάλεια των μαθητών και των περίοικων που βρίσκονται διαρκώς σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο. Η λογική του κόστους που εμφανίζεται πλέον παντού επικρατεί και σε αυτή την περίπτωση. Είναι κόστος να μην ενοχλούνται οι μαθητές και τα σχολεία, είναι κόστος να είναι ασφαλείς οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι κόστος εν τέλει να μπαίνουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες μας και η ασφάλειά μας.

 

Εμείς ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης πιστεύουμε –όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο αλλά για όλα τα έργα που γειτνιάζουν με σχολεία- ότι η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων πρέπει να γίνει κριτήριο για την σχεδίαση του κάθε εργοταξίου και της κάθε εργολαβίας. Δεν μπορεί να ξεκινούν τα έργα τον Μάιο και μετά από παρεμβάσεις των Συλλόγων να σταματούν για τις Πανελλήνιες, δεν μπορεί στο όνομα οποιουδήποτε κόστους σφυριά και μπετονιέρες να λειτουργούν σε απόσταση 3 μέτρων από τις αίθουσες διδασκαλίας. Δεν μπορεί στο όνομα όποιας οικονομικής επιβάρυνσης να μην μπαίνει σε προτεραιότητα η ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών, συνοδών, εργαζομένων και να μην παίρνονται τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

 

Ως γονείς επιμένουμε στα ζητήματα που βάλαμε:

 

  • Τήρηση των μέτρων ασφαλείας- άμεση κάλυψη όλων των φρεατίων επί των πεζοδρομίων κτλ

 

  • Εκτέλεση εργασιών τις ώρες μη λειτουργίας των Σχολείων, μέχρι να γίνει αυτό να παρθούν μέτρα χρησιμοποίησης μηχανημάτων που επιφέρουν την μικρότερη δυνατή όχληση.

 

  • Μόνιμη προσθήκη 2 τουλάχιστον σχολικών τροχονόμων στο σχολικό συγκρότημα της Αν. Ρωμυλίας και προσθήκη σχολικών τροχονόμων στα σχολεία που θα εκτελούνται έργα.

 

Επειδή οι εργασίες σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο θα συνεχιστούν τουλάχιστον για 3 μήνες ακόμη, καλούμε σε συντονισμό τους Συλλόγους Γονέων του 5ου, 11ου και 18ου  Νηπιαγωγείου, τους Συλλόγους του 3ου και 6ου Δημοτικού τους Συλλόγους του 1ου και 3ου Γυμνασίου και τους Συλλόγους του 1ου και 2ου Λυκείου, την Τρίτη 11/10/2022 στις 19:00 στο 3ο Δημοτικό Πετρούπολης.