Home Δυτική αθήνα “ΕΞΥΠΝΟΣ” ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
“ΕΞΥΠΝΟΣ” ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

“ΕΞΥΠΝΟΣ” ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

0
0

“Έξυπνος” φωτισμός τοποθετήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης Τσίρμπα. Για “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς” κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Έξυπνος» φωτισμός τοποθετήθηκε πιλοτικά στο 1ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων αναβαθμίζοντας την ποιότητα του φωτός και τη φωτεινότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες. Η αναβάθμιση της ποιότητας φωτισμού πραγματοποιήθηκε με χρήση φωτιστικών LED υψηλής απόδοσης και νέας τεχνολογίας σε ολόκληρη την εγκατάσταση. Οι αίθουσες και οι εξωτερικοί χώροι εξοπλίστηκαν με ανιχνευτές κίνησης, οι οποίοι λειτουργούν όλο το 24ωρο και ελέγχουν τη λειτουργία του φωτισμού μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού πρόκειται για μία από τις «πράσινες» δράσεις με κατεύθυνση για την προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα φωτιστικά σώματα, τα οποία ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ρυθμίζουν τη λειτουργία τους «έξυπνα», εξασφαλίζοντας συγκεκριμένη ποσότητα και ποιότητα φωτός για τους μαθητές που επιτυγχάνεται μέσα από live φωτομέτρηση που πραγματοποιείται συνεχώς στην αίθουσα. Έτσι εξασφαλίζεται η οπτική άνεση των μαθητών, η ανέπαφη λειτουργία έναυσης και σβέσης των φωτιστικών, ενισχύοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς την επαφή με διακόπτες στις αίθουσες διδασκαλίας και στους χώρους υγιεινής, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας.

Επιπλέον με τη χρήση εξελιγμένων έξυπνων λαμπτήρων LED στους κοινόχρηστους χώρους, αυξάνεται η φωτεινότητα και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα η χρήση ανθεκτικότερων υλικών εξασφαλίζει τη μέγιστη αντοχή στο χρόνο, ενώ παράλληλα μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος στο 60%.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε σχετικά με το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων στο οποίο τοποθετήθηκε η νέα τεχνολογία του «έξυπνου» φωτισμού: «Με τη λειτουργία του έργου, στόχος είναι αφενός να παρέχουμε ένα φωτεινό και αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και αφετέρου να αποκομίσουμε μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την ποιότητα του φωτισμού όσο και για τη μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Δημιουργούμε καθημερινά το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από θετικές επιρροές που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους».

ΛΑ.ΣΥ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ 60 ΕΤΩΝ (!) ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΦΩΤΙΣΜΟ…

«Καθρεφτάκια για ιθαγενείς» χαρακτήρισε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού τον «έξυπνο» φωτισμό που τοποθετήθηκε στο 1ο Λύκειο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Σε ανάρτηση του δημάρχου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε για ένα νέο κατόρθωμα… της δημοτικής αρχής: το 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων είναι το πρώτο πανελλαδικά σχολείο με έξυπνο φωτισμό. Η λεπτομέρεια… οτι το συγκεκριμένο σχολείο φιλοξενείται σε κτίριο του 1961, δηλαδή 60 ετών, δεν αναφέρθηκε στην ανάρτηση. Κάποιος πρέπει επειγόντως να πληροφορήσει το δήμαρχο και τους συνεργάτες του ότι ο λαός της πόλης έχει την εμπειρία να μην εξαπατάται  από τα “καθρεφτάκια για ιθαγενείς”».