Home Δυτική αθήνα ΛΑ.ΣΥ.: ΟΣΕ ΚΑΙ 301 ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!
ΛΑ.ΣΥ.: ΟΣΕ ΚΑΙ 301 ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

ΛΑ.ΣΥ.: ΟΣΕ ΚΑΙ 301 ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

0
0

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ 301

 

Ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους πολίτες των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού απηύθυνε η Λαϊκή Συσπείρωση. Τους ζητά να παρευρεθούν στις 9 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να γίνει συζήτηση – ενημέρωση και να οργανωθεί η διεκδίκηση των χώρων του ΟΣΕ και του στρατοπέδου 301 για τις ανάγκες του λαού της πόλης.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Δήμο Αναργύρων-Καματερού υπάρχουν δυο μεγάλες εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του λαού και να ανακουφίσουν μια επιβαρυμένη περιοχή με λιγοστούς ελεύθερους χώρους.

Πρόκειται για τους χώρους του ΟΣΕ και πιο συγκεκριμένα τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίων Αναργύρων, το παλιό αμαξοστάσιο λεωφορείων και τις ανενεργές γραμμές εκατέρωθεν της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων, συνολικής έκτασης 45 στρεμμάτων. Οι χώροι αυτοί έχουν εγκαταλειφθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά και την ανοχή των δημοτικών αρχών, με αποτέλεσμα να τους λυμαίνονται ακόμα και κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, εκμεταλλευόμενα χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Την ίδια στιγμή συνεχώς «ξεπηδούν» εμπορικές χρήσεις, κατόπιν συμφωνίας με τη ΓΑΙΟΣΕ, που παρουσιάζονται ως απάντηση στην άσχημη κατάσταση.

Επίσης, το στρατόπεδο «Κοσκινά», γνωστό στους κατοίκους ως «301», με έκταση 220 περίπου στρέμματα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και περιτριγυρίζεται από κατοικίες και σχολεία. Το στρατόπεδο δημιουργήθηκε σε τελείως διαφορετικές συνθήκες δόμησης και ανάπτυξης τη πόλης. Παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές δεσμεύσεις, κυρίως προεκλογικές, για την απομάκρυνση των στρατοπέδων στη Δυτική Αθήνα, μεταξύ αυτών και του 301, αυτά παραμένουν και λειτουργούν.

Οι χώροι του ΟΣΕ και το στρατόπεδο 301 μπορούν να αξιοποιηθούν ως ελεύθεροι χώροι για τις ανάγκες πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για τους κατοίκους της περιοχής.  Εμπόδιο για αυτήν την εξέλιξη είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα και δεν καθορίζει τις χρήσεις γης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, την Ένωση Γονέων, τους συλλόγους γονέων και τα μαθητικά συμβούλια, τους αθλητικούς  και εθνικοτοπικούς συλλόγους, την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοκρατίας και Μέρλα) προκειμένου να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να συζητήσουμε την ανάγκη οργάνωσης της διεκδίκησης για να αποδοθούν οι χώροι αυτοί  στο λαό της πόλης.

Οι δημοτικοί- κοινοτικοί σύμβουλοι: Θοδωρής Σκολαρίκος, Γιώργος Βαρλάς, Βάσω Ζάχαρη, Μιχάλης Καραβίδας, Δημήτρης Κουκάς, Μάχη Λουκοπούλου, Βάγια Λύτρα-Παπασωτηρίου, Αντώνης Μητσάρας.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σε σχόλιό της για την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Αναργύρων – Καματερού επισημαίνει τα εξής:

«Η  επίσκεψη του πρωθυπουργού στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ και το δημαρχείο έγινε προσπάθεια να παρουσιασθεί ως συνάντηση με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον λαό της περιοχής. Εμείς, βεβαίως, δεν παρευρεθήκαμε και φυσικά δεν προσκληθήκαμε. Σε αντίθεση με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον το…”face control” του γραφείου δημάρχου είχε ως αφετηρία το γεγονός ότι δεν τους χωρίζει και χάος με τους προσκληθέντες…

Επιπλέον, δεν είδαμε τον πρωθυπουργό να ακούσει τους δημότες, παρά μόνο αστυνομοκρατία. Αλλά και να τους συναντούσε τι θα τους έλεγε;  Για την ανεργία που σπάει κόκαλα; Για τους αυταπασχολούμενους που φυτοζωούν; Για τη νέα χωματερή που συνεχίζει το διαχρονικό έγκλημα; Για την απουσία βασικών υποδομών στο Καματερό; Για τους χώρους του ΟΣΕ που έχουν εγκαταλειφθεί και το στρατόπεδο δίπλα στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων;

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του προτίμησαν την ασφάλεια του δημαρχείου, της…ανεξάρτητης δημοτικής αρχής και της τοπικής οργάνωσης του κόμματός τους».