Home Δυτική αθήνα ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

0
0

Σωματεία και φορείς από Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Πετρούπολη και Χαϊδάρι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στις 3 και 5 Νοεμβρίου

 

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια προχωρούν σωματεία εργαζομένων και φορείς σε Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Πετρούπολη και Χαϊδάρι στη Δυτική Αθήνα.

Με σύνθημα, «ξεσηκωμός, δεν πάει άλλο», σωματεία και φορείς του Ιλίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στη δημοτική αρχή να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση! Απαντάμε με την οργάνωσή μας, τη μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας. Ενώνουμε τον αγώνα μας, με όλους όσους αγωνίζονται και διεκδικούν», αναφέρουν στο αγωνιστικό τους κάλεσμα.

 

Σε Αγίους Αναργύρους – Καματερό, Πετρούπολη και Χαϊδάρι στις 5 Νοέμβρη

Εξάλλου σωματεία και φορείς των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου προχωρούν σε ανάλογες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις το Σάββατο 5 Νοέμβρη.

 

Συγκεκριμένα:

  • στην Πετρούπολη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. του Σαββάτου, στην πλατεία Ηρώ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.
  • στους Αγίους Αναργύρους θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • στο Χαϊδάρι συγκέντρωση στο Αίθριο το Σάββατο 5 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ.

 

Όπως τονίζουν, «η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, ο αγώνας μας και η κοινή μας δράση είναι η δύναμή μας! Όπως επιβάλλαμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια της πόλης μας με την παρέμβασή μας στη ΔΕΗ! Όπως οι γονείς του 8ου Δημοτικού με τη μαζική τους κινητοποίηση απέτρεψαν τις συγχωνεύσεις τμημάτων!»

Παράλληλα όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με όλο το λαό στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Με τις κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του χρηματιστηρίου ενέργειας! Όχι στο χαράτσι για τις ΑΠΕ! Κατάργηση τώρα του ΦΠΑ και του ΕΦΚ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Κόβουμε το χέρι σε όποιον δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους.
  • Γενναία μείωση στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, για ευπαθείς ομάδες.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες. · Διαγραφή χρεών σε Δήμους, τράπεζες και εφορία για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από τους Δήμους.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων. Δωρεάν γεύματα σε όλες τις σχολικές μονάδες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ, άμεση παροχή 13ης & 14ης σύνταξης και μισθού. «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017 στους εκπαιδευτικούς. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους 600 €.
  • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Κανένας πλειστηριασμός α΄ κατοικίας.
  • Μόνιμη και σταθερή για όλους, με 7ωρο — 5θήμερο — 35ωρο καθορισμένο σε ΣΣΕ.

ΠΗΓΗ: 902.gr