Home Δυτική αθήνα Παν. Κουρουμπλής: Αύξηση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αθήνα
Παν. Κουρουμπλής: Αύξηση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αθήνα

Παν. Κουρουμπλής: Αύξηση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αθήνα

0
0

Συνέχεια στο θέμα ξυλοδαρμού του 17χρονου στο Χαϊδάρι έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής με ερώτησή του στη Βουλή.

Ερώτηση για την ελλιπή αστυνόμευση σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας κατέθεσε τη Δευτέρα 14/2/2022 στη Βουλή, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο βουλευτής στην κατατεθείσα ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας βαίνουν δυστυχώς αυξανόμενα σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια μεταξύ των οποίων και στη Δυτική Αθήνα. Η Δυτική Αθήνα μια πυκνοκατοικημένη περιφερειακή κοινότητα, με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, είναι δυστυχώς υποβαθμισμένη σε σημαντικούς τομείς, με έντονη ακόμα και την ανασφάλεια των πολιτών στην καθημερινότητά τους».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα περιστατικού βίας, αναφέρει το γεγονός ότι «το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, στην πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος Χαϊδαρίου, πενταμελής ομάδα ενηλίκων, χωρίς κανένα λόγο επιτέθηκε σε μια παρέα τεσσάρων παιδιών ηλικίας 17 ετών. Αποτέλεσμα αυτής της καταδικαστέας επίθεσης, που προκαλεί ντροπή και οργή, ήταν ένα εκ των παιδιών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο».

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «είναι πραγματικά αδιανόητο να ενδημούν τέτοιου είδους φαινόμενα, με διάφορες «συμμορίες» να σπέρνουν τον πανικό, τον φόβο και να τραυματίζουν κατοίκους της πόλης».