Home Δυτική αθήνα ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

0
0

Την ακύρωση των διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ζήτησε με προσφυγή του στο ΣΤΕ ο δήμος Χαϊδαρίου.

Ο δήμος Χαϊδαρίου προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθούν οι δύο διαγωνισμοί για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η πρώτη αίτηση ακύρωσης στρέφεται εναντίον του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ Α.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα της πώλησης της προβλήτας 4, την οποία ο δήμος χαρακτηρίζει κοινόχρηστο χώρο. Η δεύτερη, κατά του διαγωνισμού των Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΝΑΕ), υποστηρίζοντας ότι σε αυτόν περιλήφθηκαν τμήματα ακινήτων, που ανήκουν στον δήμο Χαϊδαρίου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 τόνισε ότι: «είμαστε υπέρ της επένδυσης, ωστόσο, εγείρονται ζητήματα πολιτικά και νομικά. Όσον αφορά στον διαγωνισμό της ΕΝΑΕ στην πρώτη απόπειρα την διαγωνιστική, η οποία απέβει άγονος, είχαμε στείλει εξώδικο στο οποίο αναφέραμε ότι στην διακήρυξη υπάρχουν τρία ακίνητα που ανήκουν στον δήμο Χαϊδαρίου το ένα μάλιστα είναι μια εκκλησία. Τότε δεν λάβαμε καμία απάντηση και τώρα σε αυτόν τον διαγωνισμό, επίσης, εμπεριέχονται αυτές οι 3 ΚΑΕΚ (Κωδικοί Αριθμοί Εθνικού Κτηματολογίου), οπότε είναι εύλογο να θέλουμε να προασπίσουμε την περιουσία μας».

Όσον αφορά τον δεύτερο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ ο κ. Ντηνιακός επισήμανε, «διεκδικούμε την  πρόσβαση  των κατοίκων της Δυτικής Αττικής στη θάλασσα, κάτι το οποίο ήταν στις προεκλογικες δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων. Αυτή η έκταση της προβλήτας 4, η οποία  είναι αποτέλεσμα επιχωματώσεων πολλών ετών, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για την λειτουργία των Ναυπηγείων, είναι κοινόχρηστος χώρος, αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και δεν μπορεί να είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμη από το ελληνικό δημόσιο. Επίσης θεωρούμε πως δημιουργεί και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού».

Το αίτημα για παραχώρηση της προβλήτας 4 στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής υποστηρίζει με ομόφωνη απόφαση και ο ΑΣΔΑ, εκπροσωπώντας τους επτά δήμους της περιοχής (Χαϊδάρι  Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό και Ιλιον).

«Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι και στη Δυτική Αττική καθώς βλέπουμε πως οι ανισότητες αντί να αμβλύνονται αυξάνονται με όλα τα μεγαλεπήβολα έργα αναπλάσεων να αφορούν τα Νοτια και  Βόρεια προάστια της Αθήνας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Παράλληλα ψήφισμα για την ακύρωση της πώλησης της προβλήτας 4 έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αvaaz, με πρωτοβουλία κατοίκων, για την συλλογή υπογραφών με τίτλο: «Ακυρώστε την πώληση της προβλήτας 4, η θάλασσα ανήκει στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας».

ΠΗΓΗ: athina9,84.gr