Home Δυτική αθήνα ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

0
0

Την έντονη αντίδραση της για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που προωθεί η κυβέρνηση με την τροπολογία της 2ας Δεκεμβρίου εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

Κάνει λόγο για μαζικό διωγμό εργαζομένων και σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ενώ όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η συρρίκνωση των υπηρεσιών και η μείωση των εργαζομένων έχουν επιφέρει καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε συνθήκες πανδημίας  αναφέρει ο ο λαός της περιοχής έχει ανάγκη από σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου-ταχυμεταφοράς. Για τους λόγους αυτούς ζητά να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πρόσφατη τροπολογία της για τα ΕΛΤΑ οδηγεί στον μαζικό διωγμό εργαζομένων  και το σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων τους,  προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».

Οι εξελίξεις στα ΕΛΤΑ, που φυσικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, δεν ωφελούν ούτε τους εργαζόμενους και τον κλάδο, ούτε συνολικά τον λαό.

Σημαίνουν απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων, διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, δεκάδες κλεισίματα καταστημάτων και όλο και λιγότερους ταχυδρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο μας έχουν απομείνει 4 ταχυδρόμοι στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων και άλλοι 4 στη δημοτική ενότητα Καματερού, τη στιγμή που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μόνο στον τομέα των Αγίων Αναργύρων εργάζονταν 12.

Αυτά, εκτός των άλλων, έχουν επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, «μεταφράζονται» σε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στο ότι η καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους.

Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας είναι σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου-ταχυμεταφοράς.

Η πάλη των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ κόντρα στην απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση αλλά υπόθεση όλου του λαού.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε ενταχθεί το ζήτημα των εξελίξεων στα ΕΛΤΑ ως τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης.