Home Δυτική αθήνα ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ RAPID TESTS ΖΗΤΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ RAPID TESTS ΖΗΤΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ RAPID TESTS ΖΗΤΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

0
0

Με κοινό έγγραφο προς τον ΕΟΔΥ οι δήμαρχοι Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού ζητούν περισσότερους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού.

 

 

Η έκρηξη ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο δεκαήμερο στην Αττική, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία κυρίως στους δήμους που βρίσκονται κοντά στα όρια του κόκκινου!

 

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για έξαρση στη Δυτική Αθήνα με τους δήμους Περιστερίου (122 την 1/2, 215 ενεργά κρούσματα στις 9/2) και Ιλίου (143 ενεργά στις 9/2, έναντι 75 την 1η Φεβρουαρίου) οι δήμαρχοι Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος και Αγίων Ανανργύρων –  Καματερού με κοινό τους αίτημα προς τον ΕΟΔΥ ζητούν την ένταξη των δύο δήμων στον προγραμματισμό για διενέργεια rapid tests.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλήθους συμπολιτών μας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή, παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε και τους δήμους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού  στον προγραμματισμό σας για τη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (ραπιδ-τεστς), με την ίδια συχνότητα που γίνεται και σε άλλους δήμους της Δυτικής Αττικής. Το ανωτέρο αίτημα στοχεύει στην εξυπηρετήση των συμπολιτών μας και έχει ως απώτερο σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

 

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΜΟΛΙΣ 8 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΕ 687 ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Πάντως κάθε άλλο παρά ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν στις 10/2 στην πλατεία Ηρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Πετρούπολης.

Ο δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι στο σύνολο των 687 ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, οκτώ συμπολίτες μας βρέθηκαν θετικοί (1,16%). Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Οι συμπολίτες μας, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, έχουν ήδη ειδοποιηθεί και έχουν κληθεί και για μοριακό έλεγχο, προκειμένου να ανιχνευθεί η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού.

Τα αποτελέσματα των rapid tests είναι μεν ενθαρρυντικά σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αιτία εφησυχασμού. Αντιθέτως, οι δημότες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες και να παραμένουν πιστοί στις οδηγίες των ειδικών ώστε να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των πολιτών και θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους, ανταποκρινόμενος σε κάθε τους ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ και το ικανό και ευγενικό προσωπικό του για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε πέντε ώρες με απόλυτη ασφάλεια.