Home Δυτική αθήνα «ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΣΕ ΛΗΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ
«ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΣΕ ΛΗΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ

«ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΣΕ ΛΗΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ

0
0

Στην σύλληψη δύο αλλοδαπών που είχαν διαπράξει περισσότερες από δέκα ληστείες σε περίπτερα και βενζινάδικα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. 

 

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν «ρημάξει» περίπτερα και βενζινάδικα στην Αττική.Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δέκα περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Αγίους Αναργύρους, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Μαρούσι και Κάτω Πατήσια.

 

Συνελήφθησαν, στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, δύο αλλοδαποί , αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 49 και 57 ετών, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, πιστόλι replica, ρουχισμός που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών και κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα της ΕΛΑΣ εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε κοντινό σημείο από το κατάστημα-στόχο. Ο 49χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα και με απειλή όπλου ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους εξαναγκάζοντάς τους να του παραδώσουν τις εισπράξεις. Στη συνέχεια διέφευγε με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο, στο οποίο τον περίμενε ο 57χρονος συνεργός του.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δέκα περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Αγίους Αναργύρους, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Μαρούσι και Κάτω Πατήσια.

Επιπλέον, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα για παράβαση του νόμου περί όπλων κα ναρκωτικών και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο 57χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, αρπαγή και εκβίαση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ