Home Πετρούπολη ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΑΛΚΥΩΝ»
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΑΛΚΥΩΝ»

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΑΛΚΥΩΝ»

0
0

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο προπονητής της Ειρήνης Πετρούπολης Παναγιώτης Καλογιάννης στο γήπεδο της Αλκυών το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου από ομάδα κουκουλοφόρων.

 

Ένα νέο επεισόδιο βίας έχει ταράξει τον αθλητική κοινωνία της Πετρούπολης με τις αρχές να αναζητούν τα αίτια και τους δράστες της άγριας επίθεσης στον προπονητή της Ειρήνης Πετρούπολης Παναγιώτη Καλογιάννη από ομάδα κουκουλοφόρων έξω από τα γραφεία της Αναγέννησης Πετρούπολης στο γήπεδο της Αλκυών, σε ώρα που η Ειρήνη Πετρούπολης δεν είχε προπόνηση… Αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού ήταν ο Παναγιώτης Καλογιάννης να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο KAT, όπου από τους γιατρούς διαγνώσθηκε  εξάρθρωση ωμοπλάτης, και αρκετά κακώσεις σε όλο του το σώμα και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του.

 

Ξετυλίγοντας το κουβάρι αυτής της περίεργης επίθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ομάδες Ειρήνη Πετρούπολης και Αναγέννηση Πετρούπολης, που μοιράζονται σχεδόν καθημερινά το γήπεδο της Αλκυών περίπου τις ίδιες ώρες, βρίσκονται σε κόντρα εδώ και αρκετούς μήνες με αιτία τη χρήση του γηπέδου αλλά και σχέσεις που είχαν οι υπεύθυνοι της Ειρήνης Πετρούπολης με την Αναγέννηση Πετρούπολης. Οι κακές σχέσεις είχαν κατά καιρούς προκαλέσεις αρκετά λεκτικά επεισόδια μεταξύ τους.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου το απόγευμα οι άνθρωποι της Αναγέννησης θέλοντας να κάνουν έκπληξη σε παίκτη της ομάδας που είχε γενέθλια, έσβησαν τους προβολείς του γηπέδου προκειμένου να ανάψουν πυροτεχνήματα. Η κίνηση αυτή ενόχλησε τον υπεύθυνο της ομάδας της Ειρήνης Πετρούπολης Γιάννη Καλογιάννη, που βρισκόταν στο γήπεδο, που ζήτησε το λόγο καθώς την ίδια ώρα είχε προπόνηση και η ομάδα της Ειρήνης. Υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δόθηκε προσωρινό τέλος στο επεισόδιο.

Την επόμενη ημέρα ο προπονητής της Ειρήνης και γιός του υπεύθυνου της ομάδας, Παναγιώτης Καλογιάννης βρέθηκε στα γραφεία της Αναγέννησης, στο γήπεδο της Αλκυών, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λυθεί η παρεξήγηση.

Σύμφωνα με την πλευρά της Ειρήνης,  ο πρόεδρος της Αναγέννησης Γιάννης Μουστάκης μαζί με τον παράγοντα της ομάδας κ. Καλαϊτζάκη απαίτησαν από τον Παναγιώτη Καλογιάννη να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του πατέρα του. Ο ίδιος θεώρησε πως η απαίτηση αυτή ήταν υπερβολική, καθώς όπως υποστήριξε και αυτοί (οι άνθρωποι της Αναγέννησης) είχαν αυτοβούλως δράσει και προκαλέσει την προηγούμενη μέρα με το σβήσιμο των προβολέων, και στη συνέχεια αποχώρησε από τα γραφεία της Αναγέννησης. Μόλις όμως ο Παναγιώτης Καλογιάννης βγήκε εκτός των γραφείων βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ομάδα κουκουλοφόρων οι όποιοι του επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα. Όπως μάλιστα υποστηρίζεται από την πλευρά της Ειρήνης, οι παράγοντες της ομάδας της Αναγέννησης με τους οποίους συνομιλούσε πριν, όχι μόνο δεν επενέβησαν για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό, αλλά συμμετείχαν κι ίδιοι.

Τον ισχυρισμό αυτό αρνείται η πλευρά της Αναγέννησης, που ισχυρίζονται ότι ουδεμία σχέση έχουν με το επεισόδιο αλλά σοκαρισμένοι από την πρωτοφανή επίθεση, δεν παρέμβηκαν.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης όπου μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Στέλιο Χρυσικό αποφασίστηκε ως πρώτη αντίδραση να μην επιτραπεί η παραχώρηση του γηπέδου για προπονήσεις στις ανδρικές ομάδες και της Ειρήνης και της Αναγέννησης Πετρούπολης. Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/3) έχει συγκληθεί σύσκεψη του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων που συνθέτουν το Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, ενώ στη συνέχεια έχουν κληθεί και οι δύο ομάδες. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες της επίθεσης ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για  παράβαση του «Νόμου περί Αθλητικής Βίας» και «Απλές Σωματικές Βλάβες».

 

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Δήμαρχος Πετρούπολης, αναφέρθηκε στο επεισόδιο βίας που είχε θύμα τον προπονητή της Ειρήνης Πετρούπολης αναφέροντας:

“Μόλις επέστρεψα από το ΚΑΤ, όπου επισκέφθηκα έναν νέο άνθρωπο του τμήματος ποδοσφαίρου της Ειρήνης. Το παιδί αυτό δέχθηκε επίθεση μέσα στο γήπεδο της Αλκυόνας από 15 κουκουλοφόρους. Υπέστη εξάρθρωση της ωμοπλάτης καθώς και θλαστικά τραύματα σε πολλά σημεία του σώματος (ακόμη και στο πρόσωπο)

Μπορούσαν τα πράγματα να είχαν τραγική κατάληξη . Αυτό είναι βέβαιο .

Στον πρόεδρο της Ειρήνης κ. Καλογιάννη, εξέφρασα τον αποτροπιασμό μου για τη βάναυση και άνανδρη αυτή πράξη  αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και του Δήμου. Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν γκάγκστερ και ανθρώπους της νύχτας και δεν έχουν θέση στην πόλη μας και κυρίως στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Υπάρχει και η κάθαρση…”

 

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (17/3) η Αναγέννηση Πετρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία  δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την επίθεση, Αναλυτικά αναφέρει:

«Το Δ.Σ  της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίαιης συμπεριφοράς και έχει πράξει, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών από όπου και αν προέρχονται.

Συγκεκριμένα σχετικά με το συμβάν της 16ης Μαρτίου 2023 όπου φέρονται να συνεπλάκησαν οπαδοί της ομάδας μας με προπονητή έτερης ομάδας της Πετρούπολης, σας δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας  enikos.gr όπου αναφέρονται τα παρακάτω περιστατικά “Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πρόεδρος της ομάδας «Αναγέννηση Πετρούπολης» μαζί με άλλους τρεις παράγοντες και 15 ακόμη άτομα, «μπούκαραν» το απόγευμα της Πέμπτης 16/3 στο γήπεδο ποδοσφαίρου “Αλκυών” όπου είχε προπόνηση η αντίπαλη ομάδα «Ειρήνη Πετρούπολης” και επιτέθηκαν στον 31χρονο προπονητή. Αφού τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο και στο σώμα, τράπηκαν σε φυγή”, σας δηλώνουμε ότι το εν λόγω περιστατικό είναι ψευδές, αβάσιμο και αναληθές, καθώς οι παράγοντες της Αναγέννησης Πετρούπολης ουδέποτε έχουν εμπλακεί στο εν λόγω συμβάν, ούτε και σε αντίστοιχα περιστατικά βίας».