Home Πετρούπολη ΔΑΚ & ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ
ΔΑΚ & ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ

ΔΑΚ & ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ

0
0

Επίσκεψη στις προκάτ αίθουσες που στεγάζεται το 2ο Λύκειο αλλά και στο υπό επισκευή σχολικό κτίριο του ίδιου λυκείου πραγματοποίησε κλιμάκιο των δημοτικών παρατάξεων ΔΑΚ και Ενεργών Πολιτών.

 

Για απαράδεκτες συνθήκες ακατάλληλες για την σωματική και ψυχική υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών κάνουν λόγο ο Δημήτρης Ταλιούρας και ο Μανώλης Μπουσούνης σε κοινή δήλωσή τους μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαζί με μέλη της ΔΑΚ και των Ενεργών Πολιτών στις προκάτ αίθουσες που στεγάζεται το 2ο Λύκειο και στο υπό επισκευή κτίριο του ίδιου Λυκείου.

 

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων έχει ως εξής:

“Αξίζει να αγωνιστεί όλη η Πετρούπολη για την πραγματική υλοποίηση του 2ου Λυκείου Πετρούπολης. Να μην ανεχτούμε άλλη μια χαμένη χρονιά.

Κλιμάκιο των παρατάξεων μας ΔΑΚ Δημήτρης Ταλιούρας και Ενεργοί Πολίτες Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης επισκεφτήκαμε σήμερα Παρασκευή 17.03.2023 τα κοντέινερ που στεγάζεται από το 2019 το 2ο Λύκειο Πετρούπολης αλλά και το κτίριο που θεωρητικά επισκευάζεται για θέματα στατικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για την φιλοξενία και τη συζήτηση.

Απαράδεκτες συνθήκες, ακατάλληλες για την σωματική και ψυχική υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών παρά τις τεράστιες προσπάθειες της καθαρίστριας.

Ελάχιστος χώρος προαυλισμού που όταν βρέχει δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Περιορισμός και των 2 όμορων σχολείων που συστεγάζονται.

Και όλα αυτά τα έζησαν και ζουν αυτοί οι άνθρωποι μέσα στην πανδημία.

Στην εποχή των απευθείας αναθέσεων για μια επισκευή σχολείου ήδη έχουν περάσει 4 χρόνια και κοντά τα 2 εκατομμύρια €  έχει φτάσει ο προϋπολογισμός.

Από το 2019:

α) 250 μαθητές στοιβάζονται μαζί με 30 και πλέον εκπαιδευτικούς σε τμήμα του προαύλιου χώρου του συγκροτήματος που βρίσκεται μαζί με το 1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Ανατολικής Ρωμυλίας & Θεσσαλίας.

β) Το κτίριο στη συμβολή 28ης Οκτωβρίου και Σκουφά ακόμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και δεν προμηνύεται ότι θα είναι στοιχειωδώς έτοιμο τη νέα σχολική χρονιά.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε άμεσα να δοθεί ρεαλιστική λύση.

Θα παρακολουθούμε το θέμα στενά σε όλες τις διαστάσεις του και θα παρουσιάσουμε συνολικά και με λεπτομέρεια όλη μας την άποψη για το τι συνέβη και συμβαίνει”.