Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΝΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΝΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΝΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ

0
0

Το θέμα του ξυλοδαρμού του προπονητή της Ειρήνης Πετρούπολης Παναγιώτη Καλογιάννη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης.

 

 

 

Το νέο επεισόδιο βίας στο γήπεδο Αλκυών της Πετρούπολης, όπου θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο προπονητής της Ειρήνης Παναγιώτης Καλογιάννης από ομάδα κουκουλοφόρων έξω από τα γραφεία της Αναγέννησης που στεγάζονται εντός των γηπεδικών εγκαταστάσεων, συζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης. Από την αρχή της συζήτησης του θέματος ο πρόεδρος του ΔΣ Βασίλης Φιλίππου ξεκαθάρισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για να πάρει απόφαση σχετική με το επεισόδιο βίας, και η συζήτηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Κατά συνέπεια όλο το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε ως αποτρόπαια πράξη τον ξυλοδαρμό του προπονητή της Ειρήνης, απέφυγαν να επιρρίψουν ευθύνες στους αυτουργούς, φυσικούς ή ηθικούς, και προασανατολίστηκαν στην απόδοση ευθυνών της διοίκησης όσον αφορά την λειτουργία των γηπεδικών εγκατάστασεων,  την ασφάλεια, τη φύλαξη και την επάρκεια τους, και κατέληξαν σε ευχολογία για εξομάλυνση των σχέσεων των δύο συλλόγων της Αναγέννησης και της Ειρήνης.

 

 

Κατά την εισήγηση του θέματος ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος τόνισε με τη σειρά του ότι υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η οποία είναι αρμόδια να βρει και να τιμωρήσει με τον αυστηρότερο τρόπο τους υπευθύνους. Χαρακτήρισε την επίθεση εγκληματική και ζήτησε από τη διοίκηση της Αναγέννησης να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, σχετικά με την παρουσία άσχετων ατόμων στο χώρο ευθύνης τους όπως είναι τα γραφεία του συλλόγου.

Στην πρόταση αυτή αντιτάχθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, της ΔΑΚ, των Ενεργών Πολιτών και της ΡΑΚ, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί ο δήμαρχος να ζητά την παραίτηση του ΔΣ της Αναγέννησης, δεν έχει την αρμοδιότητα αυτή. Ο κ. Σίμος (Λαϊκή Συσπείρωση) μίλησε για λάθος χειρισμό της διοίκησης να απαγορεύσει την προπόνηση της ανδρικής ομάδας της Αναγέννησης στο γήπεδο της Αλκυών, καθώς οι αθλητές δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την επίθεση και τόνισε πως πρέπει να υπάρχει εκτόνωση της όλης έντασης με αμοιβαία προσπάθεια και των δύο συλλόγων με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των ακαδημιών των δύο συλλόγων.

Ο κ. Ταλιούρας (ΔΑΚ) εγγυήθηκε για την φερεγγυότητα του αντιπροέδρου της Αναγέννησης και επί σειρά ετών πρώην προέδρου του Συλλόγου Κώστα Κάππα, μιλώντας πως ουδέποτε επί δικής του προεδρίας δεν συνέβη κάποιο ανάλογο περιστατικό. Τέλος ανέφερε πως όλα αυτά είναι και αποτέλεσμα της έλλειψης αθλητικών χώρων στην πόλη.

 

Η πρόθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ψέξουν τη διοίκηση που ζήτησε την παραίτηση του ΔΣ της Αναγέννησης, αλλά και να απαγορεύσουν την προπόνηση της ανδρικής ομάδας της Αναγέννησης στο Αλκυών, προκάλεσε την αντίδραση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα που τόνισε ότι μπορεί η απόφαση να είναι άδικη για την ομάδα της Αναγέννησης, αλλά όταν πρόκειται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής ο δήμαρχος υποχρεούται να την πάρει και να την εφαρμόσει.

 

Ιδιαίτερα επικριτικός ως προς τη διοίκηση της Αναγέννησης Πετρούπολης ήταν ο Μάνος Συλλιγνάκης (Νέα Αρχή), που θεώρησε ότι η διοίκηση της Αναγέννησης είχε ευθύνη για το ότι συνέβη στον προπονητή της Ειρήνης, καθώς οι δύο εξωδιοικητικοί παράγοντες της ομάδας συμμετείχαν στη συζήτηση με τον προπονητή της Ειρήνης στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσία του προέδρου και στη συνέχεια ενεπλάκησαν στην επίθεση που δέχθηκε ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τους κουκουλοφόρους.

Τέλος τόνισε ότι περίμενε από το Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει το θέμα ως έκτακτο ώστε να παρθεί απόφαση, η οποία κατ’ αυτόν θα έπρεπε να είναι άρση του παραχωρητηρίου του γηπέδου Αλκυών στον Σύλλογο της Αναγέννησης.

Σε άλλη βάση έθεσαν το θέμα της επίθεσης ο κ. Σακούτης (ΡΑΚ) και ο κ. Κοτσαμπάς (Λαϊκή Συσπείρωση). Επέρριψαν ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου για ελλιπή φύλαξη του γηπέδου και για απουσία ελέγχου εισόδου στις εγκαταστάσεις, αλλά και για δυνατότητες χρήσης στις γηπεδικές εγκαταστάσεις (άναμα ή σβήσιμο των προβολέων) από αναρμόδιους όπως είναι οι προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων, ενώ αυτές τις αρμοδιότητες πρέπει να τις έχει μόνο ο φύλακας του γηπέδου.

Για τις συγκεκριμένες ευθύνες θέση πήραν τόσο ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, όσο και ο δήμαρχος. Ο κ. Χρυσικός δέχθηκε την ευθύνη λέγοντας πως υπάρχει ένας φύλακας για τα δύο γήπεδα της Πετρούπολης Αλκυών και Αγίας Τριάδας, ο οποίος μοιράζει τη βάρδιά του στο ένα και στο άλλο, ενώ ο κ. Βλάχος επισήμανε πως οι σύλλογοι είναι συνυπεύθυνοι για την ομάλη λειτουργία και την ασφάλεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων και οφείλουν να κάνουν έλεγχο στο ποιοι εισέρχονται τις ώρες που χρησιμοποιούν το γήπεδο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκαν να μιλήσουν και να εκφέρουν την άποψή τους και οι δύο σύλλογοι.

Από πλευράς Αναγέννησης Πετρούπολης μίλησε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Κώστας Κάππας, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο τον οποίο αποκάλεσε αυτόκλητο εισαγγελέα, επειδή ζήτησε την παραίτηση του ΔΣ, και τον κατηγόρησε για μονομερή ενημέρωση και συκοφάντηση της Αναγέννησης. Τόνισε ότι κανένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου δεν εμπλέκεται στο επεισόδιο, το οποίο υποστήριξε ότι έγινε εκτός γηπέδου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών Θοδωρή Λάππα, που σημείωσε ότι η επίθεση έγινε εντός των γηπεδικών εγκαταστάσεων και πως δεν  μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να κάνουν τους διαιτητές, αλλά θα πρέπει οι ομάδες να τα βρουν μεταξύ τους για την ασφάλεια των ίδιων των παιδιών τους. Τέλος απαίτησε σεβασμό προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Καλογιάννη που υπήρξε θύμα μίας αποτροπιαστικής επίθεσης και όπως είπε θα περίμενε μεγαλύτερη εγκράτεια, όπως αυτή που επέδειξε ο κ. Μουστάκης.

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Γιάννης Μουστάκης από την πλευρά του μίλησε περιστατικά μπούλιγκ που δέχονται οι αθλητές της ανδρικής ομάδας με αφορμή την επίθεση στον προπονητή της Ειρήνης, αλλά και οι αθλητές της ακαδημίες από συνομήλικούς τους, για το συγκεκριμένο συμβάν.

Από την πλευρά της Ειρήνης Πετρούπολης μίλησε ο άνθρωπος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ο προπονητής Παναγιώτης Καλογιάννης ο οποίος περιέγραψε το όλο περιστατικό, κάνοντας λόγο για παρουσία 15 ατόμων με μαύρα ρούχα, λαιμουδιέρες και σκούφους που κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους έξω από τα γραφεία της Αναγέννησης. Τόνισε πως δεν έχει ακούσει ένα συγγνώμη από τους ανθρώπους της Αναγέννησης ενώ στο τέλος αναγνώστηκε μία επιστολή γονέων των αθλητών της ακαδημίας της Ειρήνης, στην οποία γίνεται λόγος για μη ασφαλής γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και για αδυναμία συνύπαρξης των δύο συλλόγων καθώς υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία και ποιότητα.