Home Δυτική αθήνα ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

0
0

Σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής θα μετατραπεί το παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους μετά την παραχώρηση του στο Δήμο.

 

 

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράφηκε η παραχώρηση στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού του χώρου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στον δήμο, μεταξύ του δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα και του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλή Νικολάου.

 

 

Ο δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το χώρο και του ανέλυσε το όραμά του για την επόμενη ημέρα της πόλης, χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή ως «τη σημαντικότερη ημέρα στην ιστορία της πόλης».  Στους χώρους που παρέμεναν ανεκμετάλλευτες από το 2007, θα ιδρυθεί μουσείο Ρομποτικής, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, αλλά και μεγάλοι αθλητικοί χώροι.

 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ

Ο δήμαρχος τόνισε κατά την παρουσίαση του σχεδίου πως θα ενωθεί ο χώρος 130 στρεμμάτων με το παλαιό δημαρχείο, με ένα αναπτυξιακό σχέδιο που με την ολοκλήρωσή του θα την αναδείξει σε πόλο έλξης όλης της Αττικής.

«Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό που αφορά τη νέα γενιά να δώσουμε μία κατεύθυνση και μία ώθηση και να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθειά που κάνετε για την ανασύνταξη της χώρας και στη νέα κατεύθυνση που προσπαθείτε να δώσετε. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πλάνο. Το σημείο ορόσημο που δίνει και το χαρακτήρα του έργου είναι το μουσείο ρομποτικής που θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη. Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό και τεχνολογικό πάρκο. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, ενώ θα παραχωρηθούν ελεύθεροι χώροι για το κοινό με δραστηριότητες αναψυχής εναλλακτικές για την περιοχή, όπως γήπεδα τένις υψηλής ποιότητας, μινι γκολφ, κέντρο ιππασίας κ.α. Με τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Πατέρα, είμαστε στο στάδιο της σύναψης μίας προγραμματικής στοχεύουμε ακόμα σε μία δημοτική συγκοινωνία σταθερής τροχιάς», υπογράμμισε ο κ. Τσίρμπας.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε αξιόλογη απόφαση να μεταφερθούν οι γραμμές του ΟΣΕ στον Δήμο και να ενωθεί το κέντρο των δύο πόλεων με το Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση.

«Είναι πραγματικά αξιόλογη η απόφαση να μεταφερθούν οι γραμμές αυτές που είναι ανεκμετάλλευτες από τον ΟΣΕ στον Δήμο, να αποδοθεί οι χώρος στους κατοίκους, και να βελτιωθούν οι υποδομές της Δυτικής Αθήνας.  Είμαστε δίπλα σε όλο αυτό. Και στον Δήμο και θα αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα. Καταλαβαίνω ότι το πρώτο βήμα έγινε. Το αμαξοστάσιο καταργήθηκε και ο χώρος είναι αναξιοποίητος από το 2007. Ένας χώρος που συνδέεται με έναν πνεύμονα πρασίνου, το Πάρκο Τρίτση που είχε εγκαινιαστεί από τον πατέρα μου, τις αρχές της δεκαετίας του ’90 θα προσφέρει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες για την περιοχή».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι «μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο και πιστεύω και ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα».

«Το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα, αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφαση μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της δυτικής Αθήνας». τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μία συμφωνία πρότυπο, μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, η οποία δείχνει πως μπορεί ένα σιδηροδρομικό ακίνητο σε μία αστική περιοχή να αξιοποιηθεί. Είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι δεν έχουμε μόνο την αναβάθμιση του ακινήτου αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Μετά τη ξενάγηση οι κ. Τσίρμπας και Νικολάου υπέγραψαν παρουσία του Πρωθυπουργού τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Δυτικού Τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος.

 

ΜΙΛΤ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ!

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ του Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «Ένα μεγάλο έργο για τους Αγίους Αναργύρους και την Δυτική Αθήνα ξεκινάει. Σήμερα υπογράφηκε η παραχώρηση στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού της έκτασης των 130 στρεμμάτων του παλιού σταθμού του ΟΣΕ, ο οποίος είναι ανενεργός 15 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη μία μεγάλη μας προεκλογική δέσμευση.

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα για την επιτυχία αλλά και το όραμά του για μία ανάπλαση που θα συνδυάζει την περιβαλλοντική αναβάθμιση αλλά και ένα κέντρο ρομποτικής και τεχνολογίας».

 

Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ του Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Σήμερα το πρωί υποδεχτήκαμε στους Αγίους Αναργύρους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που υλοποίησε, όπως είχαμε υποσχεθεί, την μεταβίβαση του χώρου του ΟΣΕ στην πόλη και τους δημότες των Αγίων Αναργύρων για να μετατραπεί σε ένα μητροπολιτικό πάρκο, που θα συνδέει το κέντρο της πόλης με το πάρκο Τρίτση. Ενα πάγιο αίτημα δεκαετιών για τους Αγίους Αναργύρους υλοποιείται επί κυβερνήσεως μας. Είμαι πολύ περήφανος!»