Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

0
0

Καταστροφές και βανδαλισμούς προκάλεσαν άγνωστοι στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού το βράδυ της Κυριακής 21/11.

Βανδαλισμούς προκάλεσαν άγνωστοι στην αίθουσα καλλιτεχνικών του 1ου Γυμνασίου Καματερού. Αναποδογυρισμένες καρέκλες και θρανία, συνθήματα γραμμένα στους τοίχους και τους πίνακες, πεταμένα αντικείμενα στο πάτωμα, αλλά και σημάδια που φανερώνουν προσπάθεια εμπρησμού, αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές το επόμενο πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η είσοδος της αίθουσας δεν ήταν παραβιασμένη και οι υποψίες στρέφονται σε μαθητές του σχολείου. Όπως ήταν φυσικό οι βανδαλισμοί προκάλεσαν την αντίδραση γονέων, μέλη της οποίας επισημαίνουν την ανάγκη φύλαξης του σχολείου, με προσλήψεις μόνιμων σχολικών φυλάκων.

Μάλιστα αναφέρθηκε και αίτημα που έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά από το Σύλλογο Γονέων για τοποθέτηση καμερών, που θα κατέγραφαν το χώρο τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου, αλλά δεν προχώρησε από πλευράς δήμου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Καματερού Θανάσης Καρελιώτης, που συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο, αναφέρεται: «Κανείς δεν μπορεί να καταστρέφει όλα όσα με κόπο η σχολική κοινότητα διαμορφώνει για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών της. Γεγονότα σαν το προαναφερόμενο, αναδεικνύουν την ανάγκη φύλαξης του σχολείου από μόνιμο προσωπικό, με σταθερή σχέση εργασίας. Θα κουβεντιάσουμε στο ΔΣ το περιστατικό και θα σας ενημερώσουμε για τυχόν περαιτέρω ενέργειες μας».

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού στην οποία αναφέρει:

«Το περιστατικό βανδαλισμού στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού είναι απόλυτα καταδικαστέο. Την ίδια στιγμή όμως χρειάζεται να σταθούμε στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα όπου δεν υπάρχει φύλακας, η πόρτα είναι ανοιχτή καθ΄’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το προαύλιο τις νυχτερινές ώρες είναι σκοτεινό, μια που ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αντικειμενικά έδαφος για τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά.  Η δημοτική αρχή απαιτείται να πάρει εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, των αθλητών των σωματείων που γυμνάζονται στο σχολικό συγκρότημα και όλων όσοι το επισκέπτονται για να αθληθούν, δεδομένης της έλλειψης χώρων άθλησης στην περιοχή. Χρειάζεται άμεσα να φωτιστεί επαρκώς ο χώρος και να προσληφθούν σχολικοί φύλακες».