Home Δυτική αθήνα Δυτική Αθήνα: Μάχη με τη χιονοκαταιγίδα!
Δυτική Αθήνα: Μάχη με τη χιονοκαταιγίδα!

Δυτική Αθήνα: Μάχη με τη χιονοκαταιγίδα!

0
0

Μηνύματα και συστάσεις προς τους δημότες τους απευθύνουν οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και να διευκολύνουν τη λειτουργία των μηχανισμών για τον εκχιονισμό των πόλεων.

Μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που δημιούργησε η πρωτοφανής για την Ατική χιονοθύελλα δίνουν τα συνεργεία των επτά δήμων της Δυτικής Αθήνας. Από το πρωί της Δευτέρας και όλη τη νύχτα οι εργαζόμενοι και υπηρεσίες των δήμων θα είναι σε εγρήγορση για να κρατήσουν προσβάσιμους τους δρόμους των πόλεων.

Δήμος Αγίων Αναργύρων

Ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων – Καματερού με δήλωσή του συνιστά στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ώστε να μην δυσκολεύουν τον εκχιονισμό.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις κεντρικές οδούς ανοιχτές, ώστε να μπορούν να γίνουν μετακινήσεις έκτακτης ανάγκης.

Σας παρακαλώ να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας ώστε να διευκολύνετε τις προσπάθειες εκχιονισμού αλλά και για τη δική σας ασφάλεια λόγω ολισθηρότητας του δρόμου αλλά και κινδύνου από τις πτώσεις δένδρων και κλαδιών από το βάρος του χιονιού.

Τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι το πρωί αλλά με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε το έργο μας είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς η χιονόπτωση είναι συνεχής και έντονη».

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι δημότες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου: 2132023686 και 2132023683 αλλά και στο Γραφείο Δημάρχου στο 2132023602.

Δήμος Αιγάλεω

Υπευθυνότητα από όλους ζητά σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας.

«Αγαπητοί́ Συμπολίτες,

το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας  συνεχίζεται και απαιτείται  επίδειξη υπευθυνότητας απ’ όλους, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε προκύψει.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί στην ολισθηρότητα των δρόμων και συνιστάται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του κύματος της κακοκαιρίας.

Αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη

Μένουμε σπίτι

Μένουμε ασφαλείς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω όλος ο μηχανισμός θα βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει από τη σφοδρότατη χιονόπτωση. Τα μηχανήματα συνεχίζουν τις εργασίες αποχιονισμού των δρόμων, καθώς και τις ρίψεις αλατιού.

Δήμος Περιστερίου

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις απευθύνει ο Δήμος Περιστερίου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, τονίζει ότι: «Απαιτείται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Με συνεργασία όλων των φορέων και τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτήν την κακοκαιρία (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)».

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

– Εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΖΗ:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Πληροφορίες: κ. Θωμάς Ρουμπάκος, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου (κιν. 6947-966451).

Δήμος Πετρούπολης

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος με ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για άνισες συνθήκες.

«Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μας θα δουλεύουν ασταμάτητα και κατά τη διάρκεια της νύκτας για να διασφαλίσουν τη βατότητα όλων των κεντρικών δρόμων. Οι συνθήκες είναι άνισες, η ποσότητα του χιονιού τεράστια, παρά ταύτα είμαστε σε καλή κατάσταση παρά το δύσκολο ανάγλυφο του Δήμου μας . Μεταφέρουμε συνεχώς συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης η χημειοθεραπείας. Διατηρούμε θερμαινόμενο χώρο όπου φιλοξενούμε άστεγους. Απεγκλωβίζουμε αυτοκινητιστές από δύσκολα σημεία (Θέατρο Πέτρας κλπ). Συνιστούμε προσοχή για το επόμενο διάστημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ηρωικούς εργαζομενους του Δήμου μας που δεν πτοούνται από την κούραση και το κρύο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που κατανοούν τη δυσκολία της πρωτόγνωρης χιονόπτωσης . Συνεχίζουμε!».

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι έχει εκδοθεί Βεβαίωση Αδυναμίας Μετακίνησης, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να εκτυπώσουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://petroupoli.gov.gr/…/BebaiosiAdinamiasMetakinisi…

Για εξειδικευμένες περιπτώσεις και μόνο, στην περίπτωση δηλαδή που οι πολίτες δεν καλύπτονται από την υπάρχουσα βεβαίωση, μπορούν να απευθύνονται με αίτημά τους στο πρωτόκολλο του Δήμου Πετρούπολης στο email: protokolo@petroupoli.gov.gr

Στο αίτημα πρέπει να αναγράφονται (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και email αποστολής της βεβαίωσης).

Τηλεφωνικές Γραμμές Επικοινωνίας για τους Πολίτες που είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να μετακινηθούν για λόγους ΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που η μετακίνησή τους κατά τις ημέρες εκδήλωσης των φαινομένων κρίνεται αναγκαία για λόγους υγείας, μπορούν να επικοινωνούν:

• Με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα: 210-5021300 & 210-5058580 (24 ώρες)

• Με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στα τηλέφωνα: 210-3642319 & 210-3609825.

Δήμος Χαϊδαρίου

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Χαϊδαρίου συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις λόγω του παγετου.

«Από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου μας παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση.

Το όχημα 4Χ4 με το ειδικό μηχάνημα (αλατοδιανομέας) ρίχνει αλάτι στους δρόμους για την πρόληψη του παγετού.

Ένας  φορτωτής βρίσκεται στο Άνω Δάσος και ένας άλλος είναι σε ετοιμότητα στην υπηρεσία Καθαριότητας,  ώστε να ξεκινήσουν την απομάκρυνση του χιονιού μόλις αυτό σωρευτεί στο οδόστρωμα.

Ο θερμαινόμενος χώρος στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, για αστέγους και για κάθε πολίτη που μπορεί να τον χρειαστεί, παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο. Η Κοινωνική υπηρεσία επικοινώνησε και ενημέρωσε σχετικά όλους τους καταγεγραμμένους αστέγους στην πόλη, από τους οποίους ήδη κάποιοι έχουν προσέλθει στο Δημαρχείο. Για περίπτωση ανάγκης, λειτουργεί όλο το 24ωρο το τηλέφωνο του Δημαρχείου 213 2047200.

Τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπές μετακινήσεις και να προσέχουν  τον παγετό στα πεζοδρόμια».