Home Δυτική αθήνα Επιστρέφει η κανονικότητα στους δήμους της Δυτικής Αθήνας
Επιστρέφει η κανονικότητα στους δήμους της Δυτικής Αθήνας

Επιστρέφει η κανονικότητα στους δήμους της Δυτικής Αθήνας

0
0

Σε κανονικούς ρυθμούς φαίνεται ότι επιστρέφει σιγά – σιγά η ζωή στους δήμους της Δυτικής Αθήνας μετά το πέρασμα της χιονοκαταιγίδας «Ελπίδας» και μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν τα συνεργεία των δήμων επί τρία 24ωρα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους φαίνεται να έχει αποκατασταθεί, τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν και πάλι από την Πέμπτη 27/1, ενώ να επαναρχίζουν τα δωρεάν τεστ από τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ.
Έτσι μόνο τα σχολεία κατόπιν απόφασης της Περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 27/1 και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας και πλέον η πόλη μπήκε σε κανονική λειτουργία καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δούλεψαν ακατάπαυστα γι’ αυτό και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα σημεία της πόλης ενόψει του παγετού.

Ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την πιστή εφαρμογή του σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας του δήμου και την ευγνωμοσύνη του για το προσωπικό που δούλεψε με αυταπάρνηση, όπως τόνισε σε δήλωσή του, συνεχώς από το πρωΐ του Σαββάτου.

Μάλιστα ο κ. Μίχος έκανε και ιδιαίτερη μνεία στην πολύτιμη συνδρομή της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του δήμου «ΔΡΑΣΗ» και στην κατανόηση που έδειξαν οι δημότες που ακολούθησαν τις οδηγίες της δημοτικής αρχής και συνεργάστηκαν υποδειγματικά!

Τέλος ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, όλοι οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Πέμπτη 27/1/2022.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Στην κανονικότητα επιστρέφει και ο Δήμος Αγίων Ανναργύρων καθώς με απόφαση του  Δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί , καθώς και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και οι δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 . Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ.

Για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει οι δημότες μπορούν να καλούν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου  στα τηλέφωνα του Δήμου μέχρι τις 15:00 μ.μ.:  213 2023683 αλλά και στο Γραφείο Δημάρχου στο 213 2023602.

Συνεχίζουν να λειτουργούν  οι   ακόλουθοι  θερμαινόμενοι  χώροι για τη φιλοξενία – προστασία πολιτών από το δριμύ ψύχος μέχρι τις 20:00 μ.μ.

1. Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων Ν. Πλαστήρα  κ΄ Κλεισούρας 2, Άγιοι Ανάργυροι.  Τηλέφωνο  επικοινωνίας 2102690170.

2  Κεντρικό ΚΑΠΗ Καματερού,  Θεσσαλονίκης 36 &Β. Γεωργίου 13  Καματερό.  τηλ. επικ.: 2132039946.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Πολιτικής  Προστασίας Δημήτρης Βαβλαδέλης  ( 6936517460 )  και  τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Ζήσης Ποτσης( 6973023817 ).

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις αποκαταστάθηκε η τάξη και στον Δήμο Αιγάλεωμε την υπηρεσίας Πρασίνου να φροντίζει για την κοπή και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών, που έπεσαν εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσηςκαι την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να ολοκληρώνει τις εργασίες αποχιονισμού των δρόμων.

Με γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου, αναφέροντας:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εργαζόμενους του δήμου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και με αυτοθυσία βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε να ανταποκριθούμε στις περιστάσεις, διατηρώντας την πόλη μας ασφαλή».

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Αιγάλεω κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και το Δημαρχείο, οι αθλητικοί χώροι, οι δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και το ΚΕΠ. Δεν θα λειτουργήσουν όμως τα ΚΔΑΠ.

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

Μετά από αγώνα διαρκείας που έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου Ιλίου με τη σφοδρή κακοκαιρία ολοκληρώθηκε και αποχιονισμός στην πόλη.

Μετά από τη μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι του δήμου σε 24ωρη βάση και ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να διατηρήσουν ανοιχτές όχι μόνο τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης αλλά και το δευτερεύον οδικό δίκτυο, ακόμη και μικρά στενά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν η ραγδαία επιδείνωση του καιρού και η σφοδρή χιονόπτωση, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση και να διατηρήσουμε κεντρικές αρτηρίες, κομβικά σημεία, αλλά και δευτερεύοντες δρόμους ανοιχτούς, χάρη στον αγώνα και την αυταπάρνηση των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου μας, αλλά και των πολιτικών μου συνεργατών. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που στάθηκαν, για μια ακόμα φορά, άξιοι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, αλλά κυρίως αρωγοί και σύμμαχοι στο πλευρό των συμπολιτών μας».

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι την Πέμπτη 27.01.2022 θα επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιλίου.

Τέλος το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ιλίου για τη διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test covid-19) την Πέμπτη 27.01.2022 και ώρες 10:00 έως 15:00.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Θερμές ευχαριστίες στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μ. Τσιώτα – Μάρκου, απεύθυνε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης για την καθοριστική και αποτελεσματική συμβολή τους ώστε να μείνει η πόλη αλώβητη από την σφοδρή χιονόπτωση και τον παγετό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) ενημερώνει ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μετά από τρίτο συνεχόμενο 24ωρο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πετρούπολης μαζί με όλες τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του παρέδωσαν σε πλήρη λειτουργικότητα την πόλη ολοκληρώνοντας τις εργασίες εκχιονισμού και τις ρίψεις αλατιού σε δρόμους, πεζοδρόμια, εξωτερικούς χώρους σχολείων και σημεία συνάθροισης του κοινού.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Σήμερα συνεχίζουμε με τον καθαρισμό του πάγου σε δύσκολα σημεία. Ολόκληρη η πόλη από χθες το μεσημέρι είναι πλέον καθαρή. Η σωστή οργάνωση από την πολιτική μας προστασία, η υλικοτεχνική μας υποδομή ( ίδια μέσα ), η συνδρομή όλης της διοίκησης του Δήμου, η συμπαράσταση των συμπολιτών μας, αλλά κυρίως η αυτοθυσία των εργαζομένων μας, ανέδειξαν τον ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση αυτής της κακοκαιρίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!»

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει ότι από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης, μετά από απόφαση του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι εργαζόμενοι γονείς.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Δήμου που εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός. Ο εκχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού σε όλο το Χαϊδάρι συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή. Προβλήματα υπήρξαν κυρίως σε σημεία όπου δεν μπορούσαν να φτάσουν οι φορτωτές, λόγω στενότητας της οδού και στάθμευσης αυτοκινήτων στις στροφές. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης συνεργεία του Δήμου καθαρίζαν από το χιόνι και τον παγετό πεζοδρόμους και πλατείες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 27/1 οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και τα Τμήματα Πολιτισμού λειτουργούν κανονικά.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στην πόλη μας θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Χαϊδαρίου. Δεν θα λειτουργήσουν λόγω εκδήλωσης κρουσμάτων του κορωνοϊού ο 3ος Βρεφονηπιακός, που θα ανοίξει την Παρασκευή 28/1, και ο 6ος Βρεφονηπιακός που θα ανοίξει την Τετάρτη 2/2. Τέλος σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, το Σταθερό Σημείο Δειγματοληψίας (rapid tests) για το Χαϊδάρι θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη 27/1 με ωράριο 10:00-15:00.