Home Xαϊδάρι Δ. Χαϊδαρίου: Υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή με την Παπανδρέου.
Δ. Χαϊδαρίου: Υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή με την Παπανδρέου.

Δ. Χαϊδαρίου: Υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή με την Παπανδρέου.

0
0

Στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής πέρασε η υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή με την οδό Γ. Παπανδρέου, που θα ενώσει το Δάσος με το κεντρικό Χαϊδάρι.

 

 

Το έντονο κυκλοφοριακό στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με τις οδούς Γεωργίου Παπανδρεόυ και Κύπρου στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου, αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους του Δάσους που ένιωθαν αποκομμένοι από το κεντρικό Χαϊδάρι, και με την ασφάλεια στην κίνηση των πεζών να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς ήταν συχνά εώς καθημερινά τα ατυχήματα και δυστυχήματα όλα αυτά τα χρόνια.

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός το μεγάλο αυτό έργο το διεκδίκησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά δεσμεύθηκε για την υλοποίησή του.

«Έγινε το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο που διεκδικήσαμε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Γ. Παπανδρέου. Η υλοποίηση του έργου αποτέλεσε προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη προς τον Δήμο μας, κατά τη συνάντηση που είχαν οι 7 Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με τον Πρωθυπουργό στις 30 Μαρτίου 2022», γράφει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Η συγκεκριμένη υπογειοποίηση», συνεχίζει ο κ. Ντηνιακός, «θα αποσυμφορήσει οριστικά την οδό Γ. Παπανδρέου και θα συνδέσει τη συνοικία του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι. Είναι το μεγαλύτερο από τα έργα που προτάθηκαν στον πρωθυπουργό για όλη τη Δυτική Αθήνα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε άμεσα για την υλοποίησή του, εκτιμώντας τη στρατηγική σημασία του για το Χαϊδάρι αλλά και για την κυκλοφοριακή ελάφρυνση της Λ. Αθηνών».

Μετά από διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή του υπουργού Άκη Σκέρτσου και του ΓΓ Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Θανάση Κοντογεώργη αποφασίσθηκε λόγω του μεγέθους του έργου,  να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου και γράφει χαρακτηριστικά ότι «προϋπόθεση για την υποβολή της πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η κατάρτιση της αρχικής μελέτης, την οποία ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν επικοινωνίας των κκ. Σκέρτσου και Κοντογεώργη με τον Εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας κ. Γιάννη Σελίμη. Σε υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου, η κατάρτιση της μελέτης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χαϊδαρίου».

Τελειώνοντας την ανάρτησή του ο κ. Ντηνιακός εξέφρασε «τις θερμές ευχαριστίες μας επίσης προς τους κκ. Σκέρτσο, Κοντογεώργη, Σελίμη και τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Η αναβάθμιση του Χαϊδαρίου και συνολικά της Δυτικής Αθήνας προϋποθέτει τέτοιες μεγάλης κλίμακας και στρατηγικής προοπτικής παρεμβάσεις. Αυτό είναι το όραμά μας για την πόλη μας και για την περιοχή μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τους συμπολίτες μας και θα την υλοποιήσουμε στο ακέραιο».