Home Xαϊδάρι ΧΑΪΔΑΡΙ: ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΧΑΪΔΑΡΙ: ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

0
0

Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ εμφανίζονται δύο ανήλικοι που πέφτουν θύματα των ληστών των δυτικών προαστείων από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα

 

 

Βίντεο που καταγράφηκε στις 3 Μαρτίου δείχνει μια από τις ληστείες που διέπραξαν μέλη της συμμορίας των δυτικών προαστίων έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της συμμορίας που δρούσε σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Αγία Βαρβάρα να περνούν με μοτοσικλέτες από την οδό Θερμοπυλών στο Χαϊδάρι και να εντοπίζουν δύο υποψήφια θύματά τους.

Δύο από τα μέλη της συμμορίας κατεβαίνουν από τις μοτοσικλέτες, ακινητοποιούν τα θύματά τους και τους αρπάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία εκείνη μόνο την ημέρα διέπραξαν ακόμα τρεις ληστείες με θύματα ανήλικους σε Πετρούπολη και Χαϊδάρι.

 

 

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 24 ληστείες που διέπραξε η εν λόγω συμμορία από τις αρχές του 2023 όταν και ξεκίνησε η παράνομη δράση της.

Οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν τη συμμορία συνέλαβαν τον 19χρονο αρχηγό της, που προφυλακίστηκε, καθώς και έναν 16χρονο και έναν 17χρονο που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να υπευνθυμίστει ότι η συμμορία των δυτικών προαστίων που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πετρουπόλεως, σκορπούσε τον τρόμο σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας, κραδαίνοντας μαχαίρια ή κατσαβίδια, αφαιρούσαν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. Η επιλογή των θυμάτων τους γινόταν κυρίως βάσει της ηλικίας τους και της σωματοδομής τους, ώστε να εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα αντίδρασης.

Κινούμενοι σε ομάδες των δύο ή των τεσσάρων ατόμων, αιφνιδίαζαν τους στόχους τους και τους αφαιρούσαν ό,τι χρήσιμο είχαν πάνω τους. Η δράση τους στα δυτικά προάστια και ειδικότερα στην Πετρούπολη χρονολογείται από το 2019.

Σε εκείνη τη χρονική περίοδο διαπράχθηκαν από τη συμμορία 16 ληστείες. Το ίδιο συνέβη και το 2020, ενώ το 2021 καταγράφηκαν 21 ληστείες. Το 2022 είχαμε 17 ληστείες, όμως οι «δουλειές» τους… άνοιξαν το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς τα μέλη της φέρονται να διέπραξαν 35 συνολικά ληστείες. Μάλιστα, δεν δίσταζαν να ανεβάζουν στο ΤικΤοκ βίντεο από τα «πεσίματα» στα ανυποψίαστα θύματά τους, όπως και εικόνες από τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν.

Οι θρασύτατοι ληστές, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, προκάλεσαν τεράστια ανησυχία στην κοινωνία της Πετρούπολης και ειδικά στους γονείς των μαθητών, με αποτέλεσμα το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής να δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από εξοργισμένους κατοίκους, οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν εάν όλα όσα ακούγονται για την δράση των μελών της συμμορίας είναι αλήθεια.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ