Home Xαϊδάρι ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: “ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ”
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: “ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ”

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: “ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ”

0
0

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατέθεσε η  Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με το ζήτημα της κατασκευής σταθμού μετρό στο Δήμο Χαϊδαρίου.

 

 

 

 

Με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κώστα Καραμανλή, υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, η Νάντια Γιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους οι πολίτες του Δήμου Χαϊδαρίου,  δεδομένου της έλλειψης μέσων σταθερής τροχιάς.

 

«Η επέκταση του μετρό αποτελεί  ζήτημα πολιτισμού και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών», με αυτή την επισήμανση η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου ρωτά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αν  υπάρχουν σχέδια επέκτασης του μετρό εντός του Δήμου με σταθμό που να εξυπηρετεί τον Δήμο Χαϊδαρίου

 

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου έχει ως εξής:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου συγκεντρώνει πληθυσμό περί τους 50.000 κατοίκους. Έτι περαιτέρω, εντός των χωρικών ορίων του βρίσκονται κοινωνικές, περιβαντολλογικές και πολιτιστικές υποδομές με συνεχή επισκεψιμότητα, όπως είναι το Αττικό Νοσοκομείο, τα ψυχιατρικά Νοσοκομεία Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, το Θέατρο Χαϊδαρίου αλλά και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

 

Εντούτοις, οι μετακινήσεις των πολιτών από και προς το Δήμο καθίστανται προβληματικές, ελλείψει επαρκούς και αποτελεσματικής συγκοινωνίας. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, ο μοναδικός σταθμός Μετρό που εξυπηρετεί το Χαϊδάρι είναι αυτός της Αγίας Μαρίνας της γραμμής 3, ο οποίος όμως βρίσκεται στα σύνορα των Δήμων Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας και αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης. Η δε, λεωφορειακή διασύνδεση με έτερους δήμους παρουσιάζει δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις, ταλαιπωρώντας εν τέλει τους χρήστες των μέσων.

 

Δεδομένου ότι η συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ιδιαίτερα προβληματική, ελλείψει μέσων σταθερής τροχιάς.

 

Δεδομένου ότι η επέκταση του μετρό στο Δήμο αποτελεί ζήτημα πολιτισμού και αναβάθμισης της καθημερινότητας της πολυπληθούς τοπικής κοινωνίας.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

 

Υπάρχουν σχέδια και πότε για την επέκταση του μετρό εντός του Δήμου Χαϊδαρίου, με σταθμό που να εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο Δήμο;