Home Xαϊδάρι ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ LNG ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ LNG ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ LNG ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

0
0

Επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία εκφράζει την αντίθεσή του στα σχέδια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, έστειλε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Ευάγγελος Ντηνιακός.

 

 

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου στα σχέδια δημιουργίας μονάδας φυσικού αερίου  στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, βάση του νόμου 4949 του 2022 με τον οποίο προβλέπονται λειτουργίες υψηλής όχλησης όπως εγκατάστασης, παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ντηνιακός μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν καταστροφική για το Χαϊδάρι και για τη Δυτική Αθήνα, το Δήμο του Πειραιά και το Λεκανοπέδιο της Αττικής επειδή θα προκαλέσει μόλυνση της ατμόσφαιρας και θα προσθέσει μια βιομηχανική δραστηριότητα.

Τέλος κάνει γνωστό ότι με ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζει την αντίθεση του για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως και οποιασδήποτε χρήσης υψηλής όχλησης που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των Ναυπηγείων.