Home Δυτική αθήνα ΘΟΔ. ΜΑΞΟΥΡΑΣ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΘΟΔ. ΜΑΞΟΥΡΑΣ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΘΟΔ. ΜΑΞΟΥΡΑΣ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

0
0

Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της στο Καματερό έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θοδωρής Μαξούρας κάνει λόγο για μαρασμό της περιοχής μετά και τις αναστολές λειτουργίας του Α.Τ. Καματερού αλλά και του ΙΚΑ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος δεσμεύεται να καταθέσει επίσημα την παρέμβασή του στην Εθνική Τράπεζα και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει η πανδημική κρίση να οδηγήσει στην διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Στην παρέμβασή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε μια απόφαση συρρίκνωσης η Εθνική Τράπεζα προχωράει στο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, το υποκατάστημα του Καματερού δυστυχώς οδηγείται στην συγκεκριμένη κατάληξη και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες αναστολές λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος και του ΙΚΑ οδηγούν την περιοχή σε έναν μαρασμό άνευ όρων. Προφανώς αυτή η εξέλιξη δημιουργεί πολλά και άμεσα ερωτήματα. Το βασικό ζήτημα που προκύπτει, πλην των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στα νέα για εκείνους δεδομένα, είναι πως θα επηρεάσει την τοπική μας κοινωνία ένα τέτοιο  οριζόντιο μέτρο. Είναι προφανές ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες της περιοχής του Καματερού είχαν σημείο εξυπηρέτησης το συγκεκριμένο κατάστημα. Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, φοιτητές είχαν άμεση πρόσβαση για όλες τις συναλλαγές στην περιοχή τους και πραγματικά μας δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό αναφορικά με το μέρος και τον τρόπο θα μετακινούνται άπαντες στο πλησιέστερο για εκείνους υποκατάστημα που θα βρίσκεται σαφώς πιο μακριά. Η τοπική κοινωνία και εμείς οι θεσμικοί φορείς πρέπει άμεσα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης. Προσωπικά δεσμεύομαι τις επόμενες μέρες να καταθέσω επίσημα την παρέμβαση μου στην Εθνική Τράπεζα. Μην επιτρέψουμε να γίνει η πανδημική κρίση ο οδηγός για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού διότι βλέπουμε πως  εντείνει τις δυσκολίες και οι αποφάσεις παίρνονται στο βωμό της στυγνής διαχείρισης χωρίς κανένα κοινωνικό πρόσημο».