Home Δυτική αθήνα ΛΑ.ΣΥ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΛΑ.ΣΥ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΛΑ.ΣΥ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

0
0

Για κρυφτούλι πίσω από τις τυπικές διαδικασίες και για δημοκρατία των 9 συμβούλων κατηγορούν τη διοίκηση Τσίρμπα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε έγγραφή δήλωσή τους.

 

 

Για «συστημένο γράμμα» αντιλαϊκής πολιτικής από τη δημοτική αρχή και κάλυψη πίσω από το τυπικό της διαδικασίας κάνουν λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού με έγγραφη δήλωσή τους, σχετικά με την άρνηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα της συγκρότησης του Αναπτυξιακού Οργανισμού  προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Όπως γράφουν η δημοτική αρχή έχει «ταμπουρωθεί» πίσω από την τροπολογία της κυβέρνησης και παίρνουν αποφάσεις μέσω της Οικονομική Επιτροπής των 9 συμβούλων που την απαρτίζουν.

Αναλυτικά στην έγγραφη δήλωσή τους αναφέρουν

«Τη Δευτέρα 17 Μάη υποβλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αίτημα 23 δημοτικών συμβούλων, ζητώντας να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την επικύρωση ή μη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη συγκρότηση “Αναπτυξιακού Οργανισμού”.

Στις 21 Μάη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αθανασόπουλος μας “ενημέρωσε” με επιστολή του ότι δεν κάνει δεκτό το αίτημα γιατί λέει δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία από τη συζήτηση κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 12 Μάη. Καμιά έκπληξη φυσικά…! Η Δημοτική Αρχή Τσίρμπα και ο εκλεκτός της Πρόεδρος του Δ.Σ. επιλέγουν για μια ακόμα φορά να κρυφτούν πίσω από το τυπικό, χωρίς μάλιστα αυτό που λένε να είναι ακριβές, για να αποφύγουν την ουσία: δε θέλουν, “σαν το διάολο το λιβάνι”, να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν έχει αποφασίσει. Έχουν ταμπουρωθεί πίσω από την τροπολογία της κυβέρνησης που στηρίζουν, σύμφωνα με την οποία για τη συγκρότηση “Αναπτυξιακού” Οργανισμού αρκεί απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. Αφού βεβαίως φρόντισε η κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών στις Οικονομικές Επιτροπές, κατόπιν εκλογών μάλιστα, για να περνάνε από εκεί με fast track διαδικασίες οι κρίσιμες αποφάσεις. Έτσι με απόλυτη “δημοκρατία” η Δημοτική Αρχή των 9 συμβούλων από τον πρώτο γύρο αποφασίζει για τη δημιουργία “Αναπτυξιακού” Οργανισμού και δε συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφασίζουν στην πράξη για τη δημιουργία ενός δήμου Νο 2 δίπλα στο Δήμο, για να ανοίξει περισσότερο ο δρόμος στους ιδιώτες και να χαρατσώνονται περαιτέρω οι δημότες, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.  Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία του Οργανισμού.

Ο λαός της περιοχής, οι άνθρωποι του μόχθου στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, έχουν πλέον αρκετά δείγματα γραφής για τα …έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής. Όπως για παράδειγμα τη μίσθωση και την απαράδεκτη παραίτηση από τη διεκδίκηση των χώρων του ΟΣΕ, που βαφτίστηκε εν χορδαίς και οργάνοις “παραχώρηση”. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έστειλε τον εισαγγελέα και την αστυνομία στους μαθητές που διεκδικούσαν μέτρα προστασίας από την πανδημία. Της Δημοτικής Αρχής του κ. Τσίρμπα που προεκλογικά μας το έπαιζε ανεξάρτητος, ενώ είναι μέλος της ΝΔ! Το πιο σύντομο ανέκδοτο δηλαδή…

Είναι φανερό ότι πρόκειται για Δημοτική Αρχή που πηγαίνει “συστημένο το γράμμα” της αντιλαϊκής πολιτικής, επιδιώκοντας οι δημότες να είναι στη γωνία και να περιμένουν “λύσεις” από τους “σωτήρες” της διοίκησης, που το δήθεν “καινούργιο” που φέρνουν είναι πολύ παλιό, για αυτό και πασπαλισμένο με πολλή χρυσόσκονη. Απάντηση στη Δημοτική Αρχή είναι η οργάνωση και ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας, κόντρα σε “μεσίες”,  παλιούς και νέους, μπλε, ροζ, πράσινους και τρικολόρε, που παρά τις λεκτικές κορώνες και “δεσμεύσεις”, δεν έχουν ως αφετηρία τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας της περιοχής».