Home Δυτική αθήνα ΦΥΛΗ & ΣΧΙΣΤΟ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΦΥΛΗ & ΣΧΙΣΤΟ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΦΥΛΗ & ΣΧΙΣΤΟ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

0
0

Να μπει τέλος στο «άδικο και διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών» ζήτησαν οι φορείς και οι συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας – Ατιικής – Πειραιά στη διαμαρτυρία τους στην Περιφέρεια Αττικής

 

«Δεν θα επιτρέψουμε στο διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών να μετατρέψει τη δυτική πλευρά της Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο». Με αυτή τη φράση ξεκινάει το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι φορείς και οι συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας – Αττικής – Πειραιά που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας στις 12/5.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να μπει τέρμα στο κοινωνικά άδικο αλλά και  απολύτως διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών. Δεν θα επιτρέψουν να γίνει η δυτική Αττική ο μεγαλύτερος σκουπιδότοπος του πλανήτη. Δεν θα επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση του δυτικού Πειραιά.

 

Πιο αναλυτικά αναφέρουν: «Έγινε με επιτυχία η συγκέντρωση των φορέων και των συλλογικοτήτων από τη δυτική Αττική τη δυτική Αθήνα και τον Πειραιά μπροστά στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής .

Η  κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή του κ. Πατούλη και ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης των σκουπιδιών (ΕΔΣΝΑ) συνεχίζουν την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών, αντιμετωπίζοντας τις περιοχές του δυτικού ημισφαιρίου της Αττικής με τρόπο ρατσιστικό και απαράδεκτο.

Αντιμετωπίζουν τους κατοίκους  της δυτικής πλευράς  της Αττικής  σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας  και τις περιοχές  τους σαν τους μόνιμους σκουπιδοτενεκέδες  ολόκληρης της Αττικής.

Αποκρύπτουν  με τρόπο παράνομο και προκλητικό στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καταστροφή των υπόγειων υδάτων που έχει προκληθεί από την εγκατάσταση της Φυλής .

Αποκρύπτουν  στοιχεία για την τρομακτική έξαρση ασθενειών όπως των καρκινογενέσεων και των παθήσεων του αναπνευστικού βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων .

Κατασκευάζουν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή με δυναμικότητα, τουλάχιστον, 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Αξιοποιούν την πανδημία για να παίρνουν -δια περιφοράς-   σκανδαλώδεις αποφάσεις όπως η κατασκευή των 2 μονάδων επεξεργασίας με ΣΔΙΤ στη Φυλή και το Σχιστό (640.000.000 ) , την αναβάθμιση του ΕΜΑΚ και για το νέο διαγωνισμό σκάνδαλο για τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων στη Φυλή .

Για αυτό λέμε πως  ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να μπει τέρμα στο κοινωνικά άδικο αλλά και  απολύτως διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών.

  • Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η δυτική Αττική ο μεγαλύτερος σκουπιδότοπος του πλανήτη.
  • Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του δυτικού Πειραιά .

 

Η κοινή παρουσία  στη χτεσινή συγκέντρωση δήμων  του δυτικού Πειραιά της δυτικής Αθήνας ( Πετρούπολη , Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Πέραμα ) και δεκάδων  συλλογικοτήτων  από όλο το δυτικό ημισφαίριο της Αττικής είναι μόνο η αρχή .

Ο κρυπτόμενος κ. Πατούλης  και η εγκάθετη  ηγεσία του ΕΔΣΝΑ που κάθε της απόφαση έχει οσμή σκανδάλου ,  ας το καταλάβουν καλά .

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!»