Home Δυτική αθήνα Αγ. Ανάργυροι: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το τριπλό έγκλημα
Αγ. Ανάργυροι: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το τριπλό έγκλημα

Αγ. Ανάργυροι: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το τριπλό έγκλημα

0
0

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από το τραγικό τριπλό έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους. Οι ακραίες σχέσεις με την πεθερά του και ένα σπίτι ήταν αυτά που όπλισαν το χέρι του 45χρονου αρχιφύλακα και τον οδήγησαν σε ότι πιο αποτρόπαιο στη τριπλή δολοφονία της τριάχρονης κόρης του, της 47χρονης συζύγου του και της πεθεράς του και στη συνέχεια στην αυτοκτονία!

Επίσης η μαρτυρία του αδερφού της πεθεράς ανατρέπει την καλή εικόνα του 45χρονου αστυνομικού.

Μέσα σε λίγα λεπτά, χθες τα ξημερώματα, εκτυλίχθηκε η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στο διαμέρισμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο 45χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης, αστυνομικός στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πυροβόλησε τρεις φορές τη 47χρονη σύζυγό του, Ελένη, δύο φορές στο στήθος την πεθερά του, Βασιλική Χερουβείμ, και πυροβόλησε στο κεφάλι το παιδί την ώρα που κοιμόταν. Έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, γονάτισε δίπλα στο κρεβάτι και αυτοπυροβολήθηκε.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος πίεζε την πεθερά του να φύγει από το διαμέρισμά της (κάτω από το δικό του) για να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της η ρευματολόγος σύζυγός του (που εργαζόταν και σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων). Οι τσακωμοί για το θέμα αυτό ήταν συνεχείς και, σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα του αστυνομικού τον είχε προειδοποιήσει ότι αν συνέχιζε να πιέζει τη μητέρα της, θα ζητούσε διαζύγιο.

Ο αρχιφύλακας στο τελευταίο τσακωμό με τη γυναίκα του έχασε την ψυχραιμία του και πυροβόλησε στον αέρα δυο φορές. Δυο βολίδες βρέθηκαν στους τοίχους. Στην συνέχεια έστρεψε το όπλο του στην γυναίκα του και την πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ’ επαφής στον θώρακα. Η πεθερά του βλέποντας αυτό το τραγικό θέαμα προσπάθησε να βγει στο μπαλκόνι για να ζητήσει βοήθεια αλλά δεν πρόλαβε.  Δέχθηκε δυο πυροβολισμούς, έναν στο θώρακα και δεύτερο  στο κεφάλι.  47χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης, στη συνέχεια πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν το 3χρονο αγγελούδι τους. Έβαλε το όπλο στο αυτί του παιδιού του και του στέρησε τη ζωή!

Ο αστυνομικός βρέθηκε νεκρός γονατιστός στο πλάι στο κρεβατιού και όπως όλα δείχνουν πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στην ίδια του την ζωή. Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφό του και αυτοκτόνησε.

Ο Χρήστος Ζαμπαντιώτης υπηρετούσε στη Βουλή από το 1996, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αποσπαστεί στη φρουρά του Κώστα Σημίτη. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ενώ είχε περάσει επιτυχώς τα ψυχομετρικά τεστ το 2011.

 

Άλλος άνθρωπος κατά τον αδελφό της πεθεράς

Ο Μιχάλης Χερουβείμ, αδελφός της πεθεράς και θείος της συζύγου του δράστη, περιέγραψε τον 46χρονο αστυνομικό ως άνθρωπο που εκμεταλλευόταν την οικογένειά του, ζητούσε συνέχεια χρήματα και είχε μανίες καταδίωξης.

«Άμα θέλω τον σκοτώνω τον κοντό», έλεγε στη γυναίκα του. «Ο κοντός ήταν ο Σημίτης», είπε ο κ. Χερουβείμ, περιγράφοντάς τον ως «ψυχοπαθή», που κόμπαζε ότι μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό.

«Εγώ ήρθα από τη Νάξο προχθές, να μείνω εδώ. Αν με έβρισκε θα με σκότωνε και εμένα. Με είχε στο στόχαστρο και εμένα. Ήθελε να πάρει, λέει, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, να το πηγαίνει στο Κολωνάκι, γιατί είχε βρει πάρκινγκ και να πάρει το μικρό η γιατρίνα η ανιψιά μου. Αυτή δεν ήθελε. Όλο λεφτά ζητούσε».