Home Xαϊδάρι ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

0
0

Σε συμβολικό καθαρισμό της Ακτής Σκαραμαγκά προχώρησε ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητώντας να παραχωρηθεί η Προβλήτα 4 στον χαϊδαριώτικο λαό

Εθελοντική δράση καθαρισμού της Ακτής Σκαραμαγκά πραγματοποίησε ο Δήμος Χαϊδαρίου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα «η Προβλήτα 4 ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό». Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει προσφύγει στο  ΣτΕ με αιτήσεις ακυρώσεως και για τους δυο διαγωνισμούς πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα.  Παράλληλα, ο Δήμος  διεκδικεί  από την κεντρική εξουσία να αναγνωρίσει το δίκιο της πόλης και να δώσει μια πολιτική λύση.

Στο  αίτημα του Δήμου να παραχωρηθεί η Προβλήτα 4 στον χαϊδαριώτικο λαό έχει εκφράσει την ομόφωνη  υποστήριξη του ο ΑΣΔΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου αναφέρει:

«Το Χαϊδάρι έχει στερηθεί επί πολλές δεκαετίες την πρόσβαση στη θάλασσα του Σκαραμαγκά, εκεί που έκαναν μπάνιο οι γονείς και οι παππούδες μας.  Η παραχώρηση στον Δήμο και στους κατοίκους της Προβλήτας 4 και η ανάπλαση της Ακτής Σκαραμαγκά είναι ο μόνος τρόπος για τη διόρθωση αυτής της ιστορικής αδικίας. Σε αυτό τον αγώνα για την αναβάθμιση της πόλης μας είμαστε  ενωμένοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε».